Як працюватиме резолюція ООН щодо репарацій росії

Як працюватиме резолюція ООН щодо репарацій росії

Укрінформ
16 листопада, 10:30 - брифінг на тему: "Як працюватиме резолюція ООН щодо репарацій росії".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Федір Веніславський - народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента в Верховній раді України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Веніславський сумнівається, що ракетний удар рф по території Польщі призведе до введення в дію 5 статті НАТО

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента України у парламенті Федір Веніславський сумнівається, що ракетний удар російської федерації по території Республіки Польща стане причиною до введення в дію 5 статті договору Північноатлантичного альянсу.

Таку думку він висловив під час брифінгу в медіацентрі "Україна – Укрінформ".

"Я не можу бути надто оптимістичним, що буде введено в дію норми договору про колективну безпеку Північноатлантичного альянсу (йдеться про 5 статтю – ред.), тому що це означатиме, що весь блок НАТО має вступити у війну проти російської федерації", – сказав Веніславський.

На його думку, удар по території Польщі призведе до посилення санкційного тиску на росію, а також сприятиме наданню Україні потужних систем протиповітряної та протиракетної оборони. "Але сподіватися на те, що будуть якісь конкретні дії військового характеру, як на мене, навряд варто", – підсумував політик.

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Міністерство закордонних справ Польщі офіційно заявило про російське походження ракети.

Стаття 5 договору Північноатлантичного альянсу передбачає, що напад на одного учасника НАТО є нападом на усіх його членів і викликає відповідь усіх держав-членів Союзу. Рішення щодо застосування 5 статті НАТО ухвалюється після консультацій між учасниками блоку.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-