Політичні злочини рф. Презентація аналітичних звітів

Політичні злочини рф. Презентація аналітичних звітів

Укрінформ
16 листопада, 14:30 -  пресконференція на тему: «Політичні злочини рф. Презентація аналітичних звітів»

Організатори: ГО «Східна правозахисна група»; «Інститут стратегічних досліджень та безпеки».

Спікери: Віра Ястребова - адвокат та директор ГО «Східна правозахисна група», модератор; Павло Лисянський - адвокат, директор «Інституту стратегічних досліджень та безпеки».

Коротко. В ході заходу буде надана інформація про політичну діяльність загарбників на тимчасово окупованих територіях України, інформація про призначення представників політичних партій рф на тимчасово окупованих територіях України. Також спікери презентують аналітичні доповіді:

  • Діяльність партій рф на тимчасово окупованих територіях України
  • Проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України.

За словами організаторів, факти та інформація зібрані в аналітичних звітах, приводяться, як політичні злочини кремля на тимчасово окупованих територіях України.

Учасники пресконференції зможуть отримати роздруковані примірники аналітичних доповідей.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:00 16 листопада, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

російські науковці та політологи, які готували підґрунтя для агресії рф, мають бути визнані злочинцями – експерт

Кожен російський науковець чи політолог, що готував підґрунтя для російської агресії проти України, має бути визнаний злочинцем.

Про це заявив директор «Інституту стратегічних досліджень та безпеки» Павло Лисянський під час пресконференції на тему: «Політичні злочини рф. Презентація аналітичних звітів», що відбулася в Укрінформі.

«Ми хотіли звернути увагу на політичні злочини російської федерації проти України, які почалися ще з 2005 року. Саме тоді була створена організація «донецька республіка», що згодом вилилося у «днр». Саме тоді російські політики запустили технологію інспірованого сепаратизму. Політичні партії російської федерації намагалися створити ілюзію, що в Україні є сепаратизм, що придушують російськомовне населення», - сказав Лисянський.

Він також зазначив, що російські партії мають політичних партнерів за кордоном і досі підтримують зв’язки з ними, чого не повинно бути.

«В цьому звіті зібрана інформація про діяльність російських політиків, політичних партій після 24 лютого 2022-го року з ретроспективою їх діяльності до цих подій. Наприклад, так звана «Справедливая россия за правду»: ще в 2014 р. їхні лідери зустрічалися з бойовиками, закликали визнати «днр-лнр», розробили законопроєкт щодо паспортизації місцевого населення», - навів приклад експерт.

Також він акцентував увагу на діяльності російських ідеологічних установ під виглядом клубів, інститутів.

«російський інститут стратегічних досліджень, що був у сфері служби зовнішньої розвідки, а тепер підконтрольний адміністрації президента рф. Експертний інститут соціальних досліджень. Ізборський клуб, в якому співпрацювали проханов, авер’янов, дугін. Всі вони заздалегідь готували підґрунтя для російського вторгнення в Україну. Вони є складовою частиною військового злочину російської федерації проти України. І кожна людина, кожен науковець, кожен російський політолог, який був долучений до цього процесу, має бути визнаний як злочинець”, - наголосив Лисянський.

Він закликав європейських науковців та політологів, щоб вони в своїх колах, у своїх статтях не давали російським пропагандистам називатися науковцями, адже ці люди такими не є, вони розробляли злочинні ідеології, спрямовані на геноцид українського народу і на порушення прав людини.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-