Психологічна допомога постраждалим від військових дій

Психологічна допомога постраждалим від військових дій

Укрінформ
15 листопада, 14:30 -  брифінг на тему: «Психологічна допомога постраждалим від військових дій».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Омельченко - керівник Центру психологічної підтримки “Атлант”.

Довідково. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Андрій Омельченко заснував Центр підтримки "Атлант". Основною діяльністю центру є підготовка мобільних груп з психологічної допомоги військовим та постраждалим від воєнних дій по всій Україні. В центрі пройшли навчання понад 300 консультантів по роботі з втратами, фобіями, лікуванню та запобіганню ПТСР. Такі групи вже працюють в 6-ти містах: Київ, Одеса, Львів, Рівне, Чернівці, Суми, а також у Великобританії. Періодично волонтери виїжджають на передову для надання психологічної допомоги військовим, які безпосередньо беруть участь у бойових діях. Вже провели понад 100 виїздів до військових частин, госпіталів та місць поселення внутрішньо переміщених осіб і провели тисячі успішних консультацій, які допомогли людям пережити жахи війни та врятували від психологічних наслідків.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Центр психологічної підтримки "Атлант" готує волонтерів для психологічної допомоги військовим

Центр психологічної підтримки "Атлант" з початку повномасштабного вторгнення росії готує волонтерів для психологічної допомоги військовим та постраждалим від воєнних дій по всій Україні.

Про це розповів під час брифінгу “Психологічна допомога постраждалим від військових дій” у медіацентрі Україна-Укрінформ засновник "Атланту" Андрій Омельченко.

За його словами, з 24 лютого у центрі пройшли навчання більше 300 волонтерів, які стали консультантами по роботі з втратами, фобіями, лікуванню та запобіганню посттравматичному стресовому розладу (ПТСР)

.Омельченко зазначив, що в основному самостійно займається підготовкою груп волонтерів. Навчання триває від чотирьох до чотирнадцяти днів і проходить за протоколами США по роботі з ПТСР, а також за програмою коротких брифінгів з оцінки і корекції психологічних станів військових британського вченого Ніла Грінберга.

“Ми збільшуємо ресурси і зменшуємо стресфактор. Після цього будь-яка людина здатна сама пережити і подолати будь-що”, - коментує роботу волонтерів Омельченко.

Наразі групи допомоги уже працюють у Києві, Одесі, Львові, Рівному, Чернівцях, Сумах, а також у Великій Британії, де працюють з українськими переселенцями.

Періодично волонтери виїжджають на передову для надання психологічної допомоги військовим, які безпосередньо беруть участь у бойових діях.

Планується, що волонтери допомагатимуть військовим долати стрес до перемоги, а потім займатимуться їх реабілітацією.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-