Вільна Білорусь: нейтральний сусід чи союзник

Вільна Білорусь: нейтральний сусід чи союзник

Укрінформ
15 листопада, 10:00 - пресконференція на тему: «Вільна Білорусь: нейтральний сусід чи союзник».

Організатор: Благодійна організація «Благодійний Фонд «Вільна Білорусь».

Учасники:  Олексій Францкевич - керівник БО «БФ «Вільна Білорусь»; Олена Васильєва - білоруська блогерка, політична біженка, директор фонду «Білоруський Майдан»; Євген Магда - директор Інституту світової політики;  Роман Цимбалюк - українській журналіст.

Модератор: Руслан Рохов - керуючий партнер компанії PGR Consulting Group LLC.

Коротко. Учасники заходу обговорять бачення майбутнього Республіки Білорусь очима білорусів та українців, висловлять власні судження щодо шляхів деокупації Білорусі.  Вони презентують Благодійний Фонд «Вільна Білорусь», який покликаний допомогти білоруським добровольцям, які воюють проти спільного ворога в лавах ЗСУ, а також сформувати умови для повалення злочинного режиму Лукашенка.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 09:30 15 листопада, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували благодійний фонд "Вільна Білорусь"

Благодійний Фонд «Вільна Білорусь», покликаний допомогти білоруським добровольцям, які воюють проти спільного ворога в лавах ЗСУ, а також сформувати умови для повалення злочинного режиму лукашенка, презентували в Укрінформі.

Про цілі фонду поінформував його керівник Олексій Францкевич на пресконференції у вівторок на тему: «Вільна Білорусь: нейтральний сусід чи союзник», повідомляє кореспондент агентства.

Францкевич розповів, що з 2020 року був координатором ініціативи Білоруський кризовий центр, а наразі настала потреба в реєстрації фонду.

"Ми зареєстрували благодійний фонд "Вільна Білорусь". Його метою є сприяння білорусів в Україні у досягненні перемоги над нашим спільним ворогом росією, створення умов для деокупації Білорусі та відновлення суверенітету народу Білорусі над Республікою Білорусь", - сказав він.

За словами Францкевича, завданнями організації є консолідація зусиль білорусів в Україні та за її межами у сприяні українському народу в боротьбі з російською військовою агресією, у тому числі надання допомоги Збройним cилам України, біженцям і тимчасовим переселенцям, проведення інформаційної кампанії, спрямованої на формування антивоєнної громадської думки в Білорусі, інформування населення про воєнні злочини, які скоюють російські окупанти та їхні білоруські поплічники проти українського народу, розвиток волонтерського руху білорусів в Україні.

Окрім того, фонд сприятиме демократичним силам Білорусі в протидії деспотизму та авторитаризму, інформування населення Білорусі про злочини режиму лукашенка та його антинародну діяльність.

"Туди ( у фонд. - ред.) ми запросили представників політичних партій Білорусі, організацій, ініціатив, волонтерів. Ми будемо робити все можливе, щоб перемогти нашого спільного ворога російську імперію, ми будемо обмірковувати питання визнання Білорусі тимчасово окупованою територією, питання деокупації Білорусі і питання визвольного партизанського руху в Білорусі", - зазначив керівник фонду.

Коментуючи зміну вектора діяльності з допомоги білорусам, які були змущені залишити країну, тікаючи від політичних переслідувань, до допомоги тим співвітчизникам, які воюють у підрозділах ЗСУ, Францкевич зауважив, що наразі всім стало зрозуміло, що доки існує російська імперія в її нинішньому вигляді, звільнення Білорусі неможливе.

"Після перемоги України над російською федерацією в нас з'явиться можливість розпочати процес деокупації, звільнення всіх політичних в'язнів у Білорусі і запуску демократичних процесів, щоб Білорусь стала вільною і незалежною країною", - спрогнозував він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, у Брестській області республіки білорусь, особливо у районах, де розміщуються новоприбулі підрозділи збройних сил російської федерації, значно посилюється соціальна напруга. Зокрема, місцеві лікарні перевантажені роботою з російськими військовослужбовцями, які масово хворіють через незадовільні умови утримання в наметових містечках. Лікарі змушені відмовляти в обслуговуванні громадянам білорусі, які потребують лікування.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-