Вибори в США: що це означає для України

Вибори в США: що це означає для України

Укрінформ
10 листопада, 13:00 -  брифінг на тему: «Вибори в США: що це означає для України».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Хара - експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Центру оборонних стратегій, дипломат, радник Міністра оборони України (2020).

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Результати проміжних виборів у США для України і світу є позитивними - експерт

Результати проміжних виборів у США для України, Америки і світу в цілому є набагато кращими, аніж могли бути.

Таку думку висловив експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Центру оборонних стратегій, дипломат, радник міністра оборони України (2020) Олександр Хара на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Результати проміжних виборів у США є набагато кращими, аніж могли бути, для України, для Америки і для світу в цілому. Вони закладають добру основу для майбутнього Сполучених Штатів, передусім на (президентських - ред.) виборах 2024 року", - сказав Хара.

Він також спрогнозував, що суттєвих змін щодо підтримки України не відбудеться, припустивши водночас, що можуть змінитися параметри допомоги.

"Я не думаю, що хтось буде принципово блокувати українські питання чи вимагати кардинальної зміни політики щодо України. Мені здається, те, чим ми були задоволені весь цей час - двопалатна і двопартійна пітримка - є і залишатиметься. Є окремі республіканці-трампісти, які будуть відігравати негативну роль, але вони точно не є більшістю, в них обмежені можливості для того, щоб нав'язати якусь іншу політику. Якби була "червона хвиля" і більше трампістів зайшло у Конгрес, то, безумовно, ситуація могла б бути набагато гіршою для нас", - вважає експерт.

Хара також назвав "вражаючими" результати демократів на проміжних виборах. За його словами, проміжні вибори - це завжди програш правлячої партії. У цьому контексті він зазначив, що рівень підтримки президента Байдена наразі становить близько 40%, а непідтримки - 56%. За його словами, на це вплинули проблеми з коронавірусом, уповільненням зростання економіки та інфляцією, яка стала ключовою проблемою для американців на цих виборах.

Тому, на думку експерта, результати для демократів на тлі внутрішніх проблем і надзвичайної поляризації американського суспільства доволі оптимістичні.

Як повідомлялося, проміжні вибори до Конгресу США відбулися 8 листопада. Американці переобирали усіх 435 членів Палати представників та 35 зі 100 членів Сенату на наступні шість років.

За попередніми підсумками голосування, Республіканська партія поки що має більше місць у Палаті представників, ніж Демократична. У Сенаті спостерігається баланс сил.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-