Оперативна та гуманітарна ситуація в Мелітополі

Оперативна та гуманітарна ситуація в Мелітополі

Укрінформ
10 листопада, 12:00 - брифінг на тему: «Оперативна та гуманітарна ситуація в Мелітополі».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Іван Федоров - міський голова Мелітополя (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Мешканці захопленої території Запоріжжя перебувають в інформаційному вакуумі - Федоров

На тимчасово захопленій території Запорізької області люди живуть в інформаційному вакуумі і не знають про успіхи ЗСУ на Херсонському напрямку.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Люди живуть майже в повному інформаційному вакуумі. Вкрай складно доносити інформацію. Сьогодні вранці я говорив з мешканцями ... в Мелітополі і запитав у них, чи знають вони про те, що окупанти виходять з Херсонської області. Я почув відповідь “ні”. Це для мене індикатор того, що топновини до них не доходять”, - сказав він.

Федоров звернувся до тих громадян, у кого в окупації залишаються рідні, друзі та знайомі, з проханням телефонувати їмі розповідати про те, що відбувається в Україні.

Як повідомлялося, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що на Херсонському напрямку з 1 жовтня просування українських військ у глибину оборони противника становить до 36,5 км, загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв. км, відновлено контроль над 41 населеним пунктом.

За його словами, Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами рф і не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі. Водночас Головнокомандувач наголосив, що ЗСУ не можуть підтвердити або спростувати інформацію про так зване виведення російських окупаційних військ з Херсона.

Виїхати з тимчасово захоплених територій Запоріжжя можна лише за наявності “перепусток”

Виїхати з тимчасово захоплених територій Запорізької області через блокпост у Василівці можна лише після отримання так званих перепусток, які видають російські загарбники.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“На Василівці черги немає. Але не через те, що бажаючих немає. Виїхати надскладно. Треба подати заяву на виїзд і отримати довідку чи спецперепустку. На подачу цієї довідки треба записуватись. В Мелітополі треба чекати місяць в черзі тільки на запис. Потім рашисти приймають рішення випускати чи ні”, - сказав він.

Федоров порадив подавати заявки в селах, бо там менші черги. Також він нагадав, що в серпні щодня з окупованих територій виїжджало понад 1000 авто, а останніми днями - 150.

Раніше повідомлялось, що протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 185 осіб, з них 29 - діти.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-