Всесвітній день боротьби з діабетом: 100 років інсуліну. Профілактика та лікування захворювання

Всесвітній день боротьби з діабетом: 100 років інсуліну. Профілактика та лікування захворювання

Укрінформ
15 листопада, 12:00 - пресконференція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з діабетом.

Організатори: Міжнародна діабетична асоціація України; Українська Діабетична Федерація.

Спікери: Людмила Петренко — президент Міжнародної діабетичної асоціації України, головний редактор науково-популярного журналу “ДІАБЕТИК”; Валентина Очеретенко - голова Ради Української Діабетичної Федерації.

Довідково. 14 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з діабетом – одним із найпоширеніших захворювань у світі. Його мета - привернути увагу державних і політичних діячів, вчених, медиків та керівників лікувально-оздоровчих установ до забезпечення повноцінного життя хворих на цукровий діабет.

У рамках Дня діабету проводяться різноманітні заходи, які сприяють налагодженню конструктивного діалогу громадських організацій та хворих на цукровий діабет з представниками медичних закладів. Цьогорічна тема Дня діабету - «100 років інсуліну. Знання сьогодні для захисту завтра».

Програма заходу:

12:00-14:00 Онлайн - конференція:

  • 12:00 - Відкриття.
  • 12.05 - Гіпоглікемія. Лікуємо гіпоглікемію (Практичні поради), Ніфонтова Л. В. – лікар-ендокринолог.
  • 12:40 - Самодопомога при стресі та тривозі, Яхнівський Максим, психолог, клінічний психолог, медіатор, засновник та голова Центру психологічної підтримки "ОбійМи".
  • Відеоролики Долфі.
  • 13:20 - Як спорт та здоровий спосіб життя попереджають розвиток діабету та покращують його лікування?, Соколова Анастасія, лікар-ендокринолог-дієтолог.
  • Трейлер Ново Нордіск (відеоролик).

15:00 Майстер-класи для дітей (Охматдит).

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:30 15 листопада, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Робота, хобі, спілкування зменшать вплив стресу на організм при діабеті - психолог

Вплив стресу на організм хворих на діабет значно послаблять вправи на концентрацію, робота, хобі, а також спілкування.

Про це сказав клінічний психолог, засновник та голова Центру психологічної підтримки "ОбійМи" Максим Яхнівський під час пресконференції в Укрінформі.

"Стрес - це реакція, яка забезпечує пристосування до непередбачуваних умов. Однак украй негативним є інтенсивний стрес, що проявляєтсья у пригніченому емоційному фоні, зміні настрою й апетиту, погіршенні стосунків із оточенням, проблемах зі сном, виснаженні організму. Водночас він загострює різні хронічні хвороби, зокрема, цукровий діабет", - зазначив Яхнівський.

За його словами, недуга стимулює появу стресу, оскільки впливає на гормональний фон людини.

"Діабет як захворювання ендокринної системи впливає на весь організм: виділяється гормон стресу кортизол, а також адреналін, який підвищує рівень цукру. Отже, окрім позбавлення можливості протистояти зовнішньому стресу, виявляється стрес ізсередини", - зазначив фахівець.

Він наголосив, що постійна робота й хобі, а також спілкування, яке "необхідне навіть інтровертам і мізантропам", значно послаблюють дію стресу, зумовленого зовнішніми обставинами.

Спеціаліст порекомендував і дві практичні вправи. Зокрема, під час першої варто звернути увагу на колір чи форму речі та віднайти 5 відповідних предметів у місці перебування, наприклад п'ять червоних книг. Друга вправа полягає у зосередженні на тілесних відчуттях. Необхідно у комфортному місці зайняти зручну позу та сконцентруватися на власних тілесних відчуттях. Оптимальний час медитації 30 хвилин.

За словами Яхнівського, відволіктись від стресу допоможуть книги, зокрема "Хороший стрес як засіб стати краще" Келлі Макґоніґал й "Ніжне мистецтво посилати" Александри Райварт. Крім того, позитивно вплине й перегляд стрічок, таких як "Спільнота мертвих поетів" (1989 р.), "Дитя погоди" (2019 р.), документальні фільми на National Geographic.

14 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з діабетом. Його мета - привернути увагу державних і політичних діячів, вчених, медиків та керівників лікувально-оздоровчих установ до забезпечення повноцінного життя хворих на цукровий діабет. Цьогорічна тема Дня діабету - «100 років інсуліну. Знання сьогодні для захисту завтра».

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-