Візит Посла Лінди Томас-Грінфілд до України

Візит Посла Лінди Томас-Грінфілд до України

Укрінформ
Візит Посла Лінди Томас-Грінфілд до України

8 листопада відбувся  брифінг ️Посола Лінди Томас-Грінфілд, Представниці США в ООН.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

️Посол Лінда Томас-Грінфілд, Представниця США в ООН, прибула сьогодні до України з візитом, щоб повторно запевнити у непохитній підтримці Сполученими Штатами Америки України, яка захищає свою свободу та територіальну цілісність на тлі жорстокого та неспровокованого вторгнення Росії.

Захід транслювався на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Постпред США при ООН: Ми притягнемо російську армію до відповідальності

Представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд запевнила, що російську армію притягнуть до відповідальності за її воєнні злочини.

Про це вона заявила в Києві на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Вона зазначила, що цього ранку зустрілася з жертвами військових злочинів, а також їхніми сім’ями, які розповіли про свій досвід. “Одна жінка розповіла, як її забрали росіяни, катували, і вона досі страждає на біль у спині, і я можу бачити біль в її очах. Я пообіцяла їй та іншим, що світ з ними, і світ бачить, і я поділяю їхній біль”, - сказала Томас-Грінфілд.

Представник США при ООН додала, що також відвідала криміналістичну лабораторію, де спеціалісти ретельно перевіряють місця військових злочинів і збирають необхідні докази. Американський дипломат підкреслила, що ці докази будуть використані посадовцями, аби побудувати справу проти тих, хто скоїв такі жахливі злочини.

“Мій сигнал російським силам простий: ми притягнемо вас до відповідальності за ваші військові злочини. Справедливість переможе”, - наголосила Томас-Грінфілд.

“Я повертаюся до Нью-Йорку рішучою щодо того, щоб притягнути росію до відповідальності, продовжувати боротися з продовольчою кризою, робити все можливе, щоб Україна пройшла через місяці зими... США стоятимуть з Україною разом з нашими партнерами і союзниками, скільки буде потрібно. Україна ніколи не буде перемогою для росії. Демократія переможе в цій країні”, - підсумувала Томас-Грінфілд.

Як повідомлялося, 8 листопада представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд прибула до Києва. Президент Володимир Зеленський на зустрічі із Томас-Грінфілд наголосив на необхідності створення повітряного щита над Україною і продовження зернової угоди.

Поспред США при ООН оголосила про виділення додаткових 25 млн дол. Україні на підтримку вразливих верств населення взимку

Представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд оголосила про виділення додаткових 25 млн доларів від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на підтримку вразливих верств населення в Україні взимку.

Про це вона заявила в Києві на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“Сьогодні я відвідала центр для переміщених осіб, який частково фінансують USAID, щоб переконатися, що в людей є їжа, прихисток, тепло цієї зими. Там я мала честь оголосити про додаткові 25 млн доларів від USAID на підтримку вразливого населення в Україні під час важкої зими. Ці нові кошти поширяться на наше планування та допомогу для близько 75 тисяч господарств, які постраждали найбільше”, - сказала вона.

Томас-Грінфілд підкреслила, що США приділяють велику увагу енергетичним потребам України, запевнивши, що Сполучені Штати не дадуть українцям замерзнути чи голодувати через брутальну, непотрібну, незаконну та нелюдську війну росії.

Як повідомлялося, 8 листопада представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд прибула до Києва. Президент Володимир Зеленський на зустрічі із Томас-Грінфілд наголосив на необхідності створення повітряного щита над Україною і продовження зернової угоди.

США зробили все можливе для ізолювання росії в Радбезі ООН — постпред Томас-Грінфілд

Сполучені Штати зробили все можливе, щоб ізолювати росію в Раді безпеки ООН, а також у Генеральній асамблеї ООН.

Про це заявила представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд у Києві на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“Чи реалістично притягнути росію до відповідальності? Так, і ми зробили все можливе, аби ізолювати росію в Раді безпеки, і ми ізолювали її в Генеральній асамблеї. І хоч у них є право вето, їм ніколи не вдасться ветувати наше засудження, наші голоси. Ми маємо 141 голос, який засуджує росію в Генасамблеї, і ми маємо 143 голоси, які засуджують їхню анексію”, - сказала представниця США при ООН.

Томас-Грінфілд також підкреслила, що росія чітко і голосно почула від світу, що те, що вони роблять, є неприйнятним, відзначивши, що хоч росія має право вето, їм не сховатися за ним від засудження.

Як повідомлялося, 8 листопада представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд прибула до Києва. Президент Володимир Зеленський на зустрічі із Томас-Грінфілд наголосив на необхідності створення повітряного щита над Україною і продовження зернової угоди.

Україна має сама керувати процесом перемовин з рф– постпред США при ООН

Україна має сама керувати процесом перемовин з рф, виходячи із заявлених Президентом Володимиром Зеленським принципів, а США будуть однозначно підтримувати такі її дипломатичні зусилля.

Про це заявила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд в Києві на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Мені здається, український президент сам за себе сказав учора ввечері, що він хоче забезпечити дипломатичні шляхи із росіянами, але вони повинні поважати кордони (України – ред.), вони повинні дотримуватися Статуту ООН і прибрати свої війська з цієї країни. Міжнародна спільнота відстоює Україну. Україна повинна керувати цим процесом (перемовин – ред.), а ми однозначно підтримуємо її зусилля», - сказала Томас-Грінфілд.

Вона також запевнила, що які б зміни не відбулися з огляду на проміжні вибори в США, це не вплине на підтримку України.

«Ми бачили двопартійну підтримку України. Президент (Байден – ред.) і в подальшому налаштований працювати над тим, щоб ця підтримка тривала», - зазначила постійна представниця США при ООН.

Коментуючи готовність США збільшити військову підтримку України в деяких сферах, зокрема надати Україні далекобійні системи озброєння, які могли б змінити ситуацію на полі бою , та можливість закупівлі літаків F16 у США чи в країнах Балтії, Томас-Грінфілд зауважила, що в «українців немає жодних запитань стосовно підтримки США».

«Ми відстоювали і відстоюємо Україну від самого початку війни і продовжуватимемо проводити дискусії щодо потреб для цього самозахисту. Ми віддані питанню, щоб і надалі відстоювати Україну аж до її перемоги у цій війні», - запевнила дипломат.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що для можливості переговорів з росією є чіткі умови України, серед яких - відновлення територіальної цілісності, покарання кожного воєнного злочинця і гарантії, що це не повториться.

8 листопада представниця США при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд прибула до Києва, щоб підтвердити непохитну підтримку України з боку Сполучених Штатів Америки.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-