Успіхи України на міжнародному дипломатичному фронті

Успіхи України на міжнародному дипломатичному фронті

Укрінформ
8 листопада, 11:00 - брифінг на тему: “Успіхи України на міжнародному дипломатичному фронті”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Мережко - голова комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Теми до обговорення:

  • Вибори в США: можливі наслідки для України.
  • Підтримка Іраном рф.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Раді очікують посилення підтримки України з боку США незалежно від результатів виборів у Конгрес

Посилення республіканцями своїх позицій у Конгресі за результатами виборів 8 листопада не вплине на рівень підтримки, яку Сполучені Штати надають Україні.

Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко під час брифінгу у Медіацентрі "Україна - Укрінформ".

"Ми прогнозуємо, що Республіканська партія посилить свої позиції в Конгресі, в Сенаті, але це жодним чином не вплине на підтримку України. Ми дуже цінуємо те, що ми маємо двопартійну підтримку, і хто би не переміг на цих проміжних виборах, це не буде мати жодного негативного впливу", - сказав Мережко.

Він також висловив очікування, що підтримка України з боку США посилюватиметься.

"Нещодавно побували декілька представників Республіканської партії в Києві, ми зустрічались з ними, ми бачимо дуже чітко і дуже явно, що підтримка України буде тільки посилюватись, в тому числі ми говоримо тут і про лендліз, і про фінансову допомогу з урахуванням наших складнощів і проблем, які зараз є. Хочу запевнити, що ми будемо розвивати наші відносини, і можемо чекати тільки на подальше покращення наших відносин і підтримки з боку США". - додав Мережко.

Як повідомлялося, раніше речниця Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну незалежно від результатів проміжних виборів до Конгресу 8 листопада.

На виборах у США обиратимуться всі 435 членів Палати представників та третина сенаторів.

За прогнозами, республіканці можуть збільшити представництво в обох палатах законодавчого органу, що дозволить їм перешкоджати реалізації пропозицій президента-демократа.

Україна вимагає посилення санкцій проти Ірану - голова Комітету ВР із зовнішньої політики

Україна вимагає посилення санкцій проти Ірану за постачання росії дронів-камікадзе.

Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко під час брифінгу у Медіацентрі "Україна - Укрінформ".

"Ми вимагаємо посилення санкцій. Відомо, що Іран було визнано державою-спонсором тероризму, це правильно. Ми, на жаль, пересвідчилися на своєму досвіді...З юридичної точки зору Іран став співучасником російської агресії проти України, оскільки розумів, що їхня зброя, дрони використовуються проти мирного цивільного населення", - сказав Мережко.

Він висловив сподівання, що вдасться розв'язати небезпечну ситуацію з можливим постачанням Іраном балістичних ракет росії, якщо діяти на випередження, застосовувати дипломатичні шляхи та санкційний тиск.

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня Євросоюз розширив санкції проти Ірану за постачання ним росії дронів-камікадзе.

5 листопада міністр закордонних справ Ісламської Республіки Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Іран постачав безпілотники росії, але зробив це ще до початку її вторгнення в Україну.

Між тим, Повітряні сили України практично щодня відбивають масовані атаки росії з використанням іранських дронів, які застосовуються країною-агресором проти цивільного населення та проти об’єктів критичної цивільної інфраструктури.

У Державному департаменті США заявили, що США використовують усі інструменти, щоб запобігти постачанню Іраном зброї російській федерації. Також в ЄС анонсували, що вживатимуть подальші заходи, якщо Іран продовжуватиме постачання росії таких дронів або будь-якого іншого військового обладнання, включаючи ракети.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-