Фейки про НАТО в окупованому Криму

Фейки про НАТО в окупованому Криму

Укрінформ
8 листопада, 10:00 - презентація на тему: «Фейки про НАТО в окупованому Криму». 

Організатори: Кримськотатарський Ресурсний Центр

Учасники: Ескендер Барієв - голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу; Тетяна Подворняк – менеджерка з комунікацій Кримськотатарського Ресурсного Центру; Сергій Пархоменко – менеджер Кримськотатарського Ресурсного Центру; Aukse Mazeikiene - представник відділу стратегічних комунікацій, управління громадської дипломатії НАТО (онлайн).

Коротко. Спікери розкажуть про тенденції поширення фейкової інформації в тимчасово окупованому Криму про НАТО за вересень-жовтень 2022 року.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: ctrc@ctrcenter.org.

Акредитація триватиме до 9:30 8 листопада, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Меджлісі назвали фейки щодо НАТО, які поширюють загарбники в окупованому Криму

У Меджлісі назвали фейки щодо НАТО, які поширювали загарбники у вересні-жовтні в тимчасово окупованому Криму.

Про це на пресконференції в Укрінформі розповів голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

“Упродовж вересня та жовтня росіяни сформували низку нових фейків про НАТО”, - зазначив він.

За словами Барієва, у зв’язку з успіхами Збройних сил України рф намагається переконати суспільство, що нібито НАТО наступає на неї, а також що Альянс прагне розвідати російські системи ППО в Криму.

“Але НАТО — оборонний Альянс, а його авіація не проводить розвідки біля Криму”, - зауважив Барієв.

Наступний фейк, що країни НАТО “підбираються до кордонів рф”.

“У рф наразі лише близько 4% кордонів із НАТО, і ми є свідками, що Альянс і його члени не посягають на територіальну цілісність інших держав”, - зауважив експерт.

Також пропагандисти поширюють думку, що “проти рф об’єднався і воює колективний захід”. Однак, підкреслив Барієв, правда полягає в тому, що росія вже понад вісім років веде загарбницьку війну проти України.

Також рф поширює фейк, нібито “артилерійські розрахунки гаубиць М777 очолюють офіцери НАТО”. “Правда в тім, що розрахунки всіх артсистем очолюють громадяни України”, - наголосив Барієв

Він зауважив, що росія змінила риторику, виправдовуючи початок війни проти України. “Так, у вересні російські пропагандисти почали поширювати думку, що вступити Україну до НАТО запросив президент США Джордж Буш. Однак курс на приєднання до НАТО Україна взяла після перемоги в Помаранчевій революції”, - пояснив Барієв.

Також загарбниками пропагується думка, що нібито “метою Євромайдану було створення баз країн НАТО в Криму”. Але, як наголосив Барієв, метою Революції Гідності було збереження курсу на євроінтеграцію.

Як раніше зазначила директор Центру інформації та документації НАТО Вінета Кляйне, російські телеграм-канали після звільнення українською армією значної частини Харківської області стали масово поширювати фейк про участь у цій операції підрозділів Альянсу, щоб приховати факт, що рф зазнає поразки від Збройних сил України.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-