Захворюваність на COVID-19: масковий режим, вакцини

Захворюваність на COVID-19: масковий режим, вакцини

Укрінформ
3 листопада, 11:00 - брифінг на тему: «Захворюваність на COVID-19: масковий режим, вакцини». 

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Михайло Радуцький - голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування (онлайн). 

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні спостерігається незначне зниження захворюваності на COVID-19 — Радуцький

В Україні спостерігається незначне зниження захворюваності на COVID-19.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

“Ми спостерігаємо невелике зниження кількості захворілих порівняно з позаминулим тижнем і два тижні тому. На сьогодні це приблизно 16 тис. випадків і 3 тис. госпіталізованих. Це в середньому на тисячу менше, ніж позаминулий тиждень”, - сказав Радуцький.

Водночас він зазначив, що рівень захворюваності на коронавірусну хворобу в європейсьикх країнах зростає, особливо в країнах, які межують з Україною, зокрема в Польщі, з якої і в яку нині переміщується дуже багато людей. Тому, за словами голови комітету ВР, говорити про те, що осіння хвиля COVID-19 в Україні спадає, поки зарано.

Стосовно перебігу захворювання на коронавірус Радуцький зауважив, що порівняно з 2020 -2021 роками ситуація не критична. На його думку, це в тому числі через те, що українці стали вакцинуватися, і зменшився вплив антивакцинальних акцій, які були інспіровані російською пропагандою в Україні.

“Українці перестали слухати скабєєвих та їх агентів тут, в Україні, таких як стрємоусов, який був найактивніший організатор мітингів проти ковіду (зокрема, запровадження карантину, поширення дезінформації про коронавірусну хворобу — ред.), а сьогодні це гауляйтер, який начебто керівник окупованої Херсонщини. Наші громадяни перестали це слухати, багато людей вакцинуються. Цього тижня 50 тисяч людей вакциновано другою бустерною дозою, тому перебіг (захворювання — ред.) у вакцинованих людей набагато легше. А омікрон сам по собі не такий важкий як попередні штами ковіду. На сьогодні летальних випадків набагато менше, ніж рік тому”, - сказав Радуцький.

За його словами, нині в Україні на контрольованій території немає проблем з доступом до протиковідної вакцини, отримати її можуть і переміщені особи. Постачання вакцин в Україну здійснюється ЮНІСЕФ, зокрема вакцини Пфайзер, яка призначена для проведення бустерної вакцинації. Також в Україні достатньо вакцини Короновак.

Радуцький відзначив, що на сьогодні темпи вакцинації дещо знизилися, але пов’язав це з тим, що Україна пережила серію російських терористичних атак, що в тому числі могло призвести і до зміни планів у людей.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства охорони здоров'я, за минулий тиждень, з 24 по 30 жовтня, в Україні зафіксовано 16 378 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1641, медпрацівників – 273)", - йдеться у повідомленні. Госпіталізовано 3900 осіб, летальних випадків – 179, одужало – 29 413 осіб.

За весь час пандемії в Україні захворіло 5 312 632 осіб; одужало – 5 155 465 особи, летальних випадків – 110 186, проведено тестувань (методом ПЛР та експрес) – 32 707 848.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-