Відкриття фотовиставки “Нескорені міста”

Відкриття фотовиставки “Нескорені міста”

Укрінформ
3 листопада, 13:00 - відкриття фотовиставки “Нескорені міста”.

Співорганізатори: Інформаційні агентства “Укрінформ” та “АрміяINFORM”; редакція газети Верховної ради України “Голос України”; Всеукраїнська правозахисна організація “Меморіал”пам'яті Василя Стуса; Громадська організація “Мистецький фонд імені Короля Данила”; редакція юридичного журналу “Право України”.

Учасники: Олександр Харченко - генеральний директор Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ”; Віталій Саранцев - начальник Інформаційного агентства “АрміяINFORM”; Степан Кубів — народний депутат; Олександр Святоцький — головний редактор юридичного журналу “Право України”.

На фотовиставці будуть представлені кращі світлини фотокореспондентів згаданих вище ЗМІ, які відібрали Пресцентри Міноборони та Укрінформу.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві відкрили фотовиставку, присвячену українським містам-героям

В Укрінформі відкрили другу фотовиставку з циклу "Нескорена нація" під назвою "Міста-герої", що складається із 36 фотопостерів - колажів.

Презентація відбулася в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Українська нескорена нація не абстрактне поняття. Це наші воїни, волонтери, медики та багато інших людей. А ще це наші міста, села і селища. Кожне. Для "руского міра", який прийшов до нас 24 лютого, - це стратегічні точки на карті, які треба взяти. Але для нас це зовсім інше – тут б'ються серця наших людей, тут народжуються нові життя, тут ми живемо, творимо, надихаємо один одного", - зазначив генеральний директор національного агентства "Укрінформ" Олександр Харченко.

Також він підкреслив, що експозиція не обмежилася 10-ма містами, що отримали статус героїв. Окрім світлини із Волновахи, Гостомеля, Маріуполя, Харкова, Херсона, Чернігова, Бучі, Ірпеня, Миколаєва й Охтирки, перед глядачами постануть воєнні будні 26-ти обласних центрів і міст, які найсильніше потерпали від загарбників, зокрема, Івано-Франківська, Вінниці, Черкас, Дніпра, Запоріжжя, Києва, Бородянка, Одеси, Тростянця.

"Те, що ми змогли сфотографувати - це найстрашніші й найтрагічніші сторінки нашої історії. Але ми повинні це зафіксувати та передати нашим наступним поколінням, аби вони розуміли, із чим ми боремося", - підкреслив начальник “АрміяINFORM” Віталій Саранцев.

Організатори зазначили, що фотоматеріал для колажів, який репрезентує історії кожного міста, надали, зокрема, фотокореспонденти інформаційних агенцій "Укрінформ" й "АрміяInform". Розбиті будівлі, порожні вулиці, люди - у відчаї та залякані, біженці, але водночас - новонароджені діти, український прапор на щойно звільнених територіях, очікувана зустріч із рідними, візити поважних гостей - фото увібрали в себе дуальну реальність воєнного часу. За словами народного депутата Степана Кубова, вони мали не тільки висвітлити події, а й підкреслити передчуття перемоги.

"Кожне українське місто стало центром національного опору, кожна людина організовувала свій дух і силу. А ці фото - це миті правди, усміхненої чи гіркої, але переможної, яка в майбутньому зміцнить нашу націю ", - сказав він.

На заході зазначили, що наступною для висвітлення стане тема "Перемагати й жити", навіяна однойменним віршем Павла Тичини.

"У грудні, на завершення фотолітопису війни, ми покажемо зброю перемоги, міжнародних партнерів - бо без їхньої підтримки ми б не перемогли, - дітей, наших чотирилапих друзів. Водночас відобразимо рф як країну-терориста, а також ставку верховного командувача", - поінформував головний редактор юридичного журналу “Право України” Олександр Святоцький.

Співорганізаторами "Міст - героїв" стали інформаційні агентства “Укрінформ” та “АрміяInform”; редакція газети ВРУ “Голос України”; Всеукраїнська правозахисна організація “Меморіал” пам'яті Василя Стуса; ГО “Мистецький фонд імені Короля Данила”; редакція юридичного журналу “Право України”.

Повідомлялося, що 29 серпня було відкрито виставку "Воїни світла", де представлені 40 світлин з передової.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-