російські ракетні удари по Україні

російські ракетні удари по Україні

Укрінформ
28 жовтня, 13:00 -  брифінг на тему: «російські ракетні удари по Україні».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Ключові теми:

  • російські ракетні удари по Україні;
  • Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

З 13 вересня збито понад 300 дронів-камікадзе Shahed-136 - Ігнат

З 13 вересня збито понад 300 дронів-камікадзе Shahed-136. Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"З 13 вересня, відколи перший дрон-камікадзе Shahed-136 був збитий у Куп'янську на Харківщині, по сьогодні маємо більше 300 збитих дронів-камікадзе Shahed-136", - сказав Ігнат.

За його словами, зараз ворог робить певні перерви в застосуванні дронів.

"Противник їх застосовує хвилями. Очевидно, що не кожен день, тому що є певні фактори, якісь оперативно стратегічні завдання, які він собі ставить за мету. Зрозуміло, що виснаження насамперед нашої ППО. Противник бачить результат, і зрозуміло, що відстежує, як ці дрони-камікадзе справляються, бачить, що ми їх знищуємо, шукає нові тактичні прийоми для їх застосування, зокрема використовуючи саме нічний час, дуже часто - з 12 до другої ночі, коли збивати ці дрони можна лише вогневими засобами, які мають радіолокаційні системи", - сказав Ігнат.

Речник висловив думку, що противник став рідше використовувати дрони можливо і через те, що раніше їх було більше в наявності.

Наразі, за його словами, достеменно невідомо, скільки росія отримала від Ірану дронів Shahed-136, оприлюднювалися цифри, зокрема керівництвом держави, про замовлення 2400 цих БПЛА, але невідомо, чи є спроможності виготовляти їх у такій кількості.

Як повідомлялося, 26 жовтня засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ знищено 17 дронів-камікадзе Shahed-136, ще два Shahed-136 збили інші підрозділи Сил оборони України.

У ворога закінчуються "Іскандери", але в достатній кількості ракет Х-22 та С-300 - Ігнат

У ворога закінчуються "Іскандери", але в достатній кількості є ракети Х-22 та С-300. Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ракети "Іскандер" у дуже серйозному дефіциті, НЗ-запас вони вже вичерпують, вичерпали власне. Тому балістичні ракети намагаються отримати в Ірану. ...Вони мають Х-22 у достатній кількості. Незрозуміло, який стан ракет і наскільки точно вони будуть летіти. І плюс не забуваймо, що ракет С-300 у них є тисячі, рф є виробником тих ракет, і багато на складах залишилося. Це зенітні ракети, такі як і в нас на озброєнні", - сказав Ігнат.

Проте, як зазначив речник, розслаблятися не варто. Ворог цілеспрямовано нищить енергетичну інфраструктуру України, тому ракетні удари можуть відбутися в будь-який момент.

"Ми дуже швидко звикаємо до спокою. Хочу нагадати, що 10,11, 17 18, 22, 23 були ракетні обстріли. Не так далеко ми відійшли. Не варто розслаблятися і зараз, тому що противник підступний, противник бачить, що нищить нашу інфраструктуру. Тому будь-коли може статися наступний ракетний обстріл", - застеріг речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 жовтня військові рф завдали ракетний удар по м. Дніпру. Внаслідок ворожої атаки загинуло двоє містян, ще чотирьох поранених госпіталізували до лікарні. Пошкоджено автозаправну станцію, автомийки, шиномонтаж, автівки.

На летовищах білорусі завжди присутня російська авіація різних типів - Ігнат

російська авіація різних типів завжди присутня на летовищах білорусі.

Про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав на брифінгу в Медіацентр Україна — Укрінформ.

“На території білорусі на летовищах завжди є присутність російської авіації різних типів - як вертольоти, так і винищувачі, так і бомбардувальники. І Міг -31 туди перемістив ворог”, - сказав Ігнат.

Він зауважив, що сучасна авіація мобільна, може швидко переміщуватися з одного аеродрому на інший та завдавати ударів дистанційно, не входячи в повітряний простір України, “що вже і відбувається протягом цих шести-семи місяців, що російська авіація не залітає, а завдає ударів саме дистанційно”.

Ігнат уточнив, що керівництво Повітряних сил ЗСУ “має повну картину стосовно розміщення (авіації - ред.) на летовищах білорусі, росії, окупованих територіях, Криму, на 40 летовищах зосереджена військова авіація”.

“Безумовно, все відстежується. Літаків як було, так і є. Близько 7,5 сотень літальних апаратів. Це і літаків, і гелікоптерів на цих 40 летовищах знаходяться на певному віддаленні від території нашої держави”, - додав речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомлялося, раніше Ігнат повідомив, що на 40 летовищах російської федерації розміщено близько 800 одиниць авіаційної техніки і підкреслив, що це “не така велика вже цифра”.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-