Правові засади перебування національних меншин рф під час війни 

Правові засади перебування національних меншин рф під час війни 

Укрінформ
27 жовтня, 12:00 -  пресконференція на тему: «Правові засади перебування національних меншин рф на території України під час війни. Набуття громадянства України». 

Організатор: Всеукраїнський конгрес народів Дагестану. 

Спікери:  Ахмад Ахмедов – президент Всеукраїнського конгресу народів Дагестану; Ахмед Закаєв – голова Уряду Чеченської Республіки Ічкерія; Ахмад Альвієв – генеральний представник Уряду ЧРІ в Україні; Валерій Горб – засновник Фермерського господарства "СВІТАНОК".

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:30 27 жовтня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Представники нацменшин рф виступають за надання добровольцям громадянства України за спрощеною процедурою

Представники національних меншин російської федерації виступають за надання добровольцям у лавах ЗСУ громадянства України за спрощеною процедурою.

Про це заявили лідери народів Дагенстану та Ічкерії на пресконференції в Укрінформі «Правові засади перебування національних меншин рф на території України під час війни. Набуття громадянства України».

«Ми усвідомлюємо необхідність перевірки добровольців, котрі прибувають, не ухиляємося від неї, активно співпрацюємо, розуміємо, що ця перевірка спрямована на недопущення в наш спільний стан ворога, але ми розраховуємо на крок назустріч. Не вважайте нас громадянами росії. Багато хто з добровольців просто не мають вибору. Вони громадяни росії не тому, що вони цього хотіли, а тому, що росія захопила їхню Батьківщину», - сказав генеральний представник уряду Чеченської Республіки Ічкерія в Україні Ахмад Альвієв.

Своєю чергою голова уряду Ічкерії Ахмед Закаєв підтримав надання добровольцям за спрощеною процедурою посвідок на проживання та громадянства.

Президент Всеукраїнського конгресу народів Дагестану Ахмад Ахмедов наголосив, що у такому разі національні батальйони будуть поповнюватися новими силами, ресурсами, і ЗСУ матимуть нові можливості для перемоги над ворогом.

Закаєв висловив переконання, що керівництво України готове до змін у контексті визнання права тих, хто зі зброєю в руках воює разом з українцями, на легальне перебування в країні.

Водночас лідер Ічкерії закликав не видавати представників нацменшин росії, оскільки це становить небезпеку для них і їхніх рідних. «Ви це маєте розуміти: сьогодні екстрадиція в росію для дагестанців, кавказців, чеченців, які сьогодні перебувають на території України – це найвища міра покарання. Однак вона буде не відразу – їх, їхніх родичів будуть допитувати, катувати і врешті-решт знищать фізично. Саме виходячи з цих реалій треба приймати закони», - наголосив Закаєв.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня Верховна Рада ухвалила Заяву про визнання Чеченської Республіки Ічкерія тимчасово окупованою російською федерацією і засудження вчинення геноциду чеченського народу.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-