Оперативна ситуація в Донецькій області

Оперативна ситуація в Донецькій області

Укрінформ
24 жовтня, 14:00 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація в Донецькій області».

Організатори:  Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Павло Кириленко - начальник Донецької обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові мтеріли:

На деокупованій Донеччині серед священиків є факти колабораціонізму – голова ОВА

На деокупованій території Донеччині – у Святогірській та Лиманській громадах - факти колабораціонізму серед священиків мають своє підтвердження.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ, відповідаючи на запитання Укрінформу про те, чи були зафіксовані випадки колабораціонізму серед священиків, які йшли на співпрацю з росіянами, на деокупованій території Донеччини.

Кириленко підкреслив, що першочерговими заходами, які проводилися на території деокупованих Святогірської та Лиманської громад – це були саме стабілізаційні заходи, які включають і заходи, які проводяться Службою безпеки України.

Також він заявив: «В рамках розслідування кримінального провадження по колабораційній діяльності вказані факти були виявлені, але вже розголошення цієї інформації буде з дозволу слідчого та прокурора, як це передбачено кримінально-процесуальним законодавством. По тій інформації, яка є в мене, такі факти мають своє підтвердження».

Як повідомлялося, на початку жовтня Збройні сили України звільнили Святогірську та Лиманську громади від російських загарбників. На деокупованих територіях зафіксували, що ворог зруйнував там інфраструктуру на 80%.

На Донеччині, на Бахмутському напрямку, ворог відходить щодобово, несучи втрати у живій силі – голова ОВА

На Донеччині, на Бахмутському напрямку, ситуація залишається вкрай напруженою, але ворог відходить щодобово, несучи втрати у живій силі.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Ситуація в самому місті Бахмуті та на Бахмутському напрямку загалом залишається вкрай напруженою. Втім, всі спроби ворога зайти у місто, прорвати оборону наших захисників не є вдалими, ворог зазнає вогневого ураження і відходить щодобово, несучи втрати у живій силі.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу Сили оборони України відбили атаки загарбників біля 11 населених пунктів - у районах населених пунктів Землянки і Чугунівка Харківської області, а також Соледар, Бахмут, Андріївка, Кліщіївка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Невельське, Первомайське та Авдіївка Донецької області.

На Донеччині на початку жовтня Збройні сили України звільнили Святогірську та Лиманську громади від російських загарбників.

У Бахмуті першочерговим заходом є евакуація населення - глава ОВА

У Бахмуті Донецької області першочерговим заходом є евакуація населення, оскільки через постійні обстріли в місті немає ні електро-, ні водопостачання.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«У місті Бахмут на осінньо-зимовий період залишаються трохи більше 15 тис. осіб. Але у ситуації, яка склалась, зараз обласною військовою адміністрацією додатково вживається заходів, щоб продовжити евакуацію населення і можливе переміщення з міста, аби в першу чергу зберегти життя та здоров’я жителів», - сказав посадовець.

Він також поінформував, що виділені додаткові кошти для того, щоб пройти осінньо-зимовий період, розгорнути пункти обігріву; додатково закуплені металеві печі, інше спорудження, «щоб, принаймні, були місця біля зруйнованих будинків, де люди могли би обігрітися і приймати гарячу їжу».

Водночас Кириленко наголосив, що першочерговим заходом є евакуація, оскільки електро- і водопостачання у місті відсутні.

«Важко назвати цифру, скільки разів відновлювалося електропостачання, водопостачання. Втім, ворог навмисне гатить відразу по відновлених ділянках, щоб знову у місті не було електроживлення і водопостачання», - констатував він.

За словами керівника ОВА, ситуація в місті і загалом на Бахмутському напрямку залишається вкрай напруженою. "Втім, всі спроби ворога зайти у місто, прорвати оборону наших захисників не є вдалими, ворог зазнає вогневого ураження і відходить, зазнаючи втрат у живій силі», - наголосив він.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами військ рф.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1,2 млн. До зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

На Донеччині на зиму консервують об’єкти інфраструктури, які потім можна відновити – керівник ОВА

На Донеччині на зимовий період йде консервація тих об’єктів інфраструктури, які можуть бути в подальшому відновлені.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

За його словами, у регіоні наразі «виконуються заходи, вони йдуть всі паралельно, по завозу будівельних матеріалів і принаймні консервації на зимовий період тих об’єктів інфраструктури, які можуть бути в подальшому відновлені».

Кириленко нагадав, що населенню, яке ще залишилося в області і не евакуювалося, у тому числі і на деокупованих нещодавно територіях регіону, надається допомога, яка «централізована і вона вже є систематизована». Так, у деокупованих Святогірської та Лиманської громадах вже 96% людей отримали продукти харчування, вони також отримали грошову допомогу.

Але ситуація в регіоні залишається тяжкою через постійні ворожі обстріли, які створюють проблеми з електро-, водо- та теплопостачанням. Тому очільник області закликає населення евакуюватися.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами військ рф. На деокупованих територіях зафіксували, що ворог зруйнував там інфраструктуру на 80%.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1,2 млн. До зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

На деокупованій території Донеччини вже ексгумували 131 тіло - глава ОВА

На деокупованій території Донецької області на цей час ексгумували тіла 131 загиблого, проте ця цифра не остаточна.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Зараз проведено ексгумацію в основних двох місцях поховання, 131 особа ескгумована, але ... є місця масового поховання, де ховали у траншеях, і є окремі могили, які виявляють також на подвір’ях. Тому ця цифра не є остаточною, вона збільшується, на жаль», - сказав очільник ОВА.

За його словами, проводяться відповідні експертизи у межах кримінальних проваджень, також досліджуються факти щодо виявлення катівень на території Лиманської та Святогірської громад, аби обгрунтовано встановити причини смерті як цивільного населення, так і українських військових.

Як повідомлялося, на визволених на початку жовтня територіях Донеччини виявлено 45 поховань, із них 33 у Святогірську та 12 у Лимані. Щодня поліція отримує від мешканців інформацію про нові могили.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-