Оперативна та гуманітарна ситуація в Херсоні

Оперативна та гуманітарна ситуація в Херсоні

Укрінформ
24 жовтня, 12:00 - брифінг на тему: «Оперативна та гуманітарна ситуація в Херсоні».

Організатори:  Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Хлань - депутат Херсонської обласної ради (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Окупанти вивезли з Херсона монументи Суворову і Ушакову, а тепер планують викопати останки Потьомкіна

Окупанти, тікаючи на лівий берег Дніпра, розграбовують Херсон: вивозять усе цінне, в тому числі історичну та культурну спадщину українців. Разом з тим забрали монументи Суворову та Ушакову і планують викопати мощі Потьомкіна.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Останніми днями окупанти вдалися до того, що вивозять всі музейні експонати Херсонського краєзнавчого музею та інших. Все, що має історичну або археологічну цінність запаковують і вивозять. Сьогодні ми стали свідками, що вони забрали навіть пам’ятники Суворову і Ушакову з вулиць Херсона. З’являється інформація, що в планах окупантів також викопати мощі з його захоронення в Херсоні. Відбувається шизофренія серед окупантів», - сказав Хлань.

Депутат облради також додав, що росіяни та колаборанти покидають правобережну частину Херсонщини досить динамічно і це супроводжується тотальними пограбуваннями. Окупанти запаковують та вивозять дороговартісне обладнання з лікарень, з державних та приватних підприємств на лівий берег Дніпра, а далі воно рухається десь у сторону Кримського півострова.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни евакуюють окупаційні адміністрації з Херсона й Берислава на лівий берег Дніпра, побоюючись наступу ЗСУ.

Підрив авто колаборанта в Херсоні є провокацією росіян – депутат облради

Підрив авто колаборанта, "начальника міського СІЗО" Олега Тютюрая, 23 жовтня в Херсоні, внаслідок якого загинула людина та троє отримали поранення, більше схоже на провокацію росіян, ніж роботу ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Спрацювала вибухівка, яка була запущена дистанційно. Знаходилася на дереві. Були постраждалі. Окупанти почали розповсюджувати інформацію, що це робота ЗСУ по ліквідації колаборанта, керівника виправної колонії Олега Тютюрая. Але треба розуміти, що коли працює наш рух опору, то вони працюють абсолютно точково і зважено. Я вважаю, що це була провокація рашистів», - сказав Хлань.

Депутат Херсонської облради додав, що це такий підготовчий етап до того, що окупаційна влада нагнітала в інформаційному просторі про терористичні акти та обстріли українськими військовими мирного населення, житлових кварталів. Мета цих дій – примусова евакуація херсонців.

Як повідомлялося, у тимчасово захопленому російськими окупантами Херсоні у неділю, 23 жовтня, прогримів вибух. У місті підірвали авто колаборанта ‒ "начальника СІЗО" Олега Тютюрая, який співпрацює з російською владою.

Окупанти заявили, що в авто заклали вибухівку. Також, що "загинула одна людина і ще троє отримали поранення", а Тютюрай "не постраждав".

Організація тероборони загарбниками в Херсоні може призвести до мобілізації українців – депутат облради 

Створення окупаційним режимом територіальної оборони Херсона може перетворитися на пряму мобілізацію українців.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Останній наратив про те що окупанти створюють так звану територіальну оборону з тих, хто залишається в місті – це реальна загроза тому, що згідно з тим, що вводив путін щодо Херсонської області, як окупованої території, пряма мобілізація наших чоловіків. Щодо створення так званої територіальної оборони в місті Херсоні, вони продовжують нагнітати ситуацію і спонукати, щоб люди виїздили на лівобережну частину Херсонщини, наче під евакуацію, а насправді багато людей вони просто депортують до Криму. Частину, що правда, окупанти планують на лівому березі використовувати, як живий щит своїх військових частин та техніки», - сказав Хлань.

Він наголосив, що в окупованому Херсоні може бути не лише військова, а й трудова мобілізація серед усіх цивільних, хто лишиться. Для цього окупанти в області повторно створюють гуманітарну кризу.

«Зараз окупанти припинили постачання в Херсон, та в правобережну частину області будь-яких продуктів. На ринках вже давно відмовилися брати рубль, єдині, що брали, то були їх супермаркети.. Російські супермаркети попереджали, що вони в неділю працюють останній день і сьогодні вивозять своє обладнання. Дрібні магазинчики продовжують працювати, лише з гривнею. Там продукти ще є. Але люди в Херсоні лишаються на самозабезпеченні, як на початку окупації», - додав Хлань.

Депутат облради зазначив, що більшість херсонців дослухалися порад і змогли себе забезпечити певною кількістю продуктів, водою і знайти безпечне місце, щоб чекати від військових Збройних сил України визволення.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни евакуюють окупаційні адміністрації з Херсона й Берислава на лівий берег Дніпра, побоюючись наступу ЗСУ.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-