Презентація авторського проєкту «Говори українською, бо живеш на своїй землі!»

Презентація авторського проєкту «Говори українською, бо живеш на своїй землі!»

Укрінформ
25 жовтня, 13:30 - презентація авторського проєкту Феодосії Колесник «Говори українською, бо живеш на своїй землі!».

Організатор:  Видавництво «Саміт-книга».

Учасники: Тарас Кремінь — Уповноважений із захисту державної мови; Феодосія Колесник – автор проєкту, філологиня, голова ГО «Освітньо-європейський центр Феодосії Колесник»; Геннадій Кривошея - голова Громадської Ради при КМДА;  Валерія Аннікова – слухачка курсу «Говори українською, бо живеш на своїй землі!», архітектор, викладач курсу «Дизайн інтер’єру» для дітей; Олександр Кривенко - слухач курсу «Говори українською, бо живеш на своїй землі!», заступник голови з інформаційної політики, керівник інформаційного департаменту правління Громадської організації «Рух за життя та гідність людини»; Олександр Доній - український журналіст, телеведучий, політик, громадський та культурний діяч; Микола Княжицький — український журналіст, народний депутат України 7-го, 8-го та 9-го скликань; Галина Васильченко — українська політична та громадська діячка, член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики; Інна Степанець - проректорка КНУ імені Тараса Шевченка з гуманітарних питань, кандидатка географічних наук; Павло Гриценко - український мовознавець, доктор філологічних наук, професор, директор Інституту української мови НАН України; Іван Степурін – видавець.

Коротко. Авторський курс та однойменний навчальний посібник “Говори українською, бо живеш на своїй землі” допоможе усім, хто хоче опанувати українську мову, вдосконалити свої практичні мовленнєві навички.

Мета заходу - звернути увагу громадськості на важливість підвищення рівня володіння державною мовою громадянами України та підтримання україномовної стійкості в умовах російсько-української війни.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 12:30 25 жовтня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували посібник “Говори українською, бо живеш на своїй землі”

У столиці представили авторський мовний курс Феодосії Колесник та її навчального посібника “Говори українською, бо живеш на своїй землі".

Презентація відбулася під час пресконференції в Укрінформі.

"Від початку повномасштабної війни від нашої організації діяв мовний клуб української мови, який я вела для внутрішньо переміщених осіб у Львові і який показав дуже хороші результати. Це мій авторський курс, який написаний на власній викладацькій діяльності саме з цією цільовою аудиторією... Це такий перший і поки єдиний проєкт, який має свою унікальність та особливість, де передбачений комплексний підхід до навчання...", - сказала голова ГО «Освітньо-європейський центр Феодосії Колесник», філологиня Феодосія Колесник, описуючи свій авторський курс.

За її словами, ніяких нових методичних інструментів та напрацювань курс не містить, але в ньому показані інші важливі речі. Зокрема, актуальність української мови в часи українсько-російської війни. Також автор розкриває сенс переходу на українську мову, а також спростовує упередження про українську мову.

"Основне завдання, яке я ставлю в цьому курсі, - виховати мовну стійкість. Намір людей на непохитне користування українською мовою в щоденному спілкуванні. Незалежно від мови співрозмовника. Цим мій курс відрізняється, і така його особливість", - сказала Колесник.

Також вона додала, що навчальний посібник “Говори українською, бо живеш на своїй землі” виданий як курс і складається з 30 занять. Кожне заняття має дві частини: перша граматична, а друга - культурологічна.

Голова громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея зазначив, що російські загарбники, заходячи в українські міста, в першу чергу знищують все, що пов'язано з українською мовою та українською культурою. Тож, за його словами, потрібно робити все для того, щоб говорити українською було модно і стильно, і нині саме той час, коли українська стає популярною по всьому світу.

Українська політична та громадська діячка, член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Галина Васильченко зазначила, що в час війни українці ще раз пересвідчились, наскільки важливим є питання мови, яке ідентифікує націю. Вона додала, що даний посібник та курс з вивчення української мови є надзвичайно важливим на сучасному етапі розвитку України.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 25 квітня 2019 року ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Його статті впроваджуються в дію поетапно. Переважна більшість його норм набула чинності 16 липня 2019 року.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-