російські ракетні удари по Україні

російські ракетні удари по Україні

Укрінформ
21 жовтня, 12:00 - брифінг на тему: «російські ракетні удари по Україні».

Організатори:  Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Ключові теми:

  • російські ракетні удари по Україні;
  • повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Результативність збиття іранських дронів за два тижні становить 85% - Ігнат

Результативність збиття іранських дронів "Шахід-136" українськими військовими за два тижні становить 85%.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Беремо, умовно, два тижні крайні застосування наших бойових сил та засобів проти дронів і результативність їхнього збиття, то маємо цифру сьогодні 85%, саме якщо говоримо про дрони "Шахід-136", - зазначив Ігнат.

Він додав, що від першого випадку застосування іранських дронів, який відбувся 13 вересня, до нинішнього дня військові набули певного розуміння, як ефективніше їх виявляти та знищувати.

Крім того, Ігнат зауважив, що західні системи ППО різних видів та класів, які доставлятимуть в Україну, стануть також ефективними для збиття іранських дронів.

Як повідомлялося, російські війська суттєво збільшили кількість ракетних обстрілів України. Зокрема, з 10 по 20 жовтня загарбники випустили 154 ракети, що в сім разів більше, ніж у першій декаді місяця.

Заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов напередодні заявив, що ефективність української ППО залишається на достатньо високому рівні. Так, 64% ракет, а це 81 ракета із 126 застосованих, були знищені силами ППО. Також Громов відзначив і зростання застосування ворогом безпілотників типу Shahed-136. Так, з 10 жовтня противник застосував 176 безпілотних літальних апаратів по об’єктах на території України, що в порівнянні з попередньою декадою більше у 2,5 рази.

На 40 летовищах рф розміщені 800 одиниць авіаційної техніки - речник командування Повітряних сил ЗСУ

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що на 40 летовищах російської федерації розміщено 800 одиниць авіаційної техніки і підкреслив, що це “не є така велика вже цифра”.

Про це він сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Відразу хочу всіх заспокоїти стосовно Міг-31К, який є в білорусі - це абсолютно не новина і не має вона особливого значення, тому що росія має 800 одиниць фактично техніки авіаційної”, - сказав Ігнат.

Він пояснив, що ця техніка розміщена “не так, щоб довкола України”, але - на аеродромах близьких до території України, котрі більш-менш межують з Україною.

“Це 40 летовищ, які активно використовуються російською авіацією. Літаків 400-450, плюс мінус, і 350 гелікоптерів. Це не є така велика вже цифра, нічого ніхто не стягує, воно завжди так було. По мірі того, що щось знищується повітряними силами чи іншими силами оборони авіація, зрештою, підтягується, знімається зі зберігання. Вже хтось навіть Міг-29 помічав… Су-24 М бомбардуальники були на півдні збиті буквально місяць-півтора тому”, - додав Ігнат.

За його словами, на російських аеродромах різні типи авіації, яка “може швидко переміщуватися з Криму в білорусь, з білорусі - в ростов, куди-завгодно”.

“І така ж сама мова про Міг-31, який є носієм ракети “Кинджал”. Знаємо, що це за ракета - це фактично оперативно-тактичний комплекс, фактично "Іскандер", але повітряного базування. Якщо простою мовою - випускається з літака Міг-31 і на великій швидкості з верхніх шарів атмосфери випускається на свою ціль. Протидії такому комплексу, на жаль, сьогодні в Украні немає засобів. І цей комплекс може застосовуватися з літака з будь-якої точки - і з росії, і з Криму, і з Чорного моря, і з білорусі. Тому неважливо, де буде літати цей Міг-31 з цією ракетою”, - пояснив Ігнат.

Як повідомлялося, раніше заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив, що загроза відновлення наступальних дій російської федерації на північному фронті зростає. За його словами, напрямок може бути змінений у бік західного кордону України, аби перерізати логістичні шляхи постачання Україні озброєння та техніки від міжнародних партнерів.

Також він поінформував, що росія розмістила на аеродромах білорусі літаки Міг-31, що можуть бути озброєні крилатими ракетами типу «Калібр».

Американські AGM-88 HARM прискорили просування українських піхотинців - речник Повітряних сил ЗСУ

Поставки американських протирадіолокаційних ракет AGM-88 HARM якісно вплинули на просування піхоти ЗСУ.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"За допомогою ракет вдається значно прорідити ППО противника. Це дозволяє тактичній авіації ударного типу СУ-24М, бомбардувальнику-шурмовику Су-25, а також вертольотам армійської авіації – Мі-24, Мі-8 завдавати щодня до 10-15 потужних ударів по техніці, логістиці, живій силі та опорним пунктам ворога", - сказав він.

Ігнат також зазначив, що це допомагає піхоті почуватися вільніше й просуватися значно швидше, бо "авіаційна підтримка – ключовий фактор у перевазі на землі".

Як повідомлялося, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що на 40 летовищах російської федерації розміщено 800 одиниць авіаційної техніки.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-