Політико-ідеологічні орієнтації громадян України

Політико-ідеологічні орієнтації громадян України

Укрінформ
28 жовтня, 11:30 - пресконференція  на тему:  «Політико-ідеологічні орієнтації громадян України в умовах російської агресії».

Організатор: Центр Разумкова.

Учасники: Андрій Биченко - директор соціологічної служби Центру Разумкова; Михайло Міщенко - заступник директор соціологічної служби Центру Разумкова; Петро Бурковський – виконавчий директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва; Ігор Жданов - керівник проєкту «Інформаційна оборона» Фонду «Відкрита політика», міністр молоді і спорту України (2010-2014); Ростислав Павленко - народний депутат України.

Модератор: Юрій Якименко - президент Центру Разумкова.

Коротко. Учасники презентують результати загальнонаціонального опитування, проведеного Центром Разумкова в рамках проєкту, що здійснюється за підтримки представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:00 28 жовтня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підумові матеріали:

Більше половини українців вважають, що події в країні розвиваються в правильному напрямку - опитування 

В Україні 51% людей вважають, що події в країні розвиваються в правильному напрямку.

Про це свідчить загальнонаціональне опитування, проведене Центром Разумкова, результати якого оголосив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко під час пресконференції в Укрінформі.

"В умовах війни більше половини населення - 51% вважають, що події в Україні зараз розвиваються в правильному напрямку. Парадоксальність цього результутату полягає не лише в тому оптимізмі, який респонденти демонструють під час війни, а й в тому, що в мирний час суспільство дуже рідко демонструє подібний оптимізм", - сказав Биченко.

Також 40,5% респондентів вважають, що Україна здатна подолати проблеми протягом кількох років, а 42,5% вважають, що проблеми можна подолати в більш віддаленій перспективі. Так, понад 80% людей вважають, що Україна таки подолає труднощі.

Опитування показало, що більше 90% громадян певною чи повною мірою довіряють Збройним силам України. Крім того, високий рівень довіри до Президента - більше 80%. Низький рівень довіри українців мають політичні партії та суди.

Загальнонаціоне опитування було проведене Центром Разумкова в рамках проєкту, що здійснюється за підтримки представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні з 22 вересня по 1 жовтня 2022 року.

Опитування методом face-to-face проводилося у різних областях України, у Запорізькій, Миколаївській, Харківській областях лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії.

Опитувано 2021 респондента віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2.3%.

Як повідомляв Укрінформ, дослідження Gradus Research показало, що понад 70% українців відчувають стрес і знервованість, найголовніша причина — російська агресія.

В Україні 87% громадян не хотіли б відновлення Радянського Союзу - опитування

Переважна більшість українців - 87% - не бажають відновлення Радянського Союзу.

Про це повідомив заступник директор соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко, представляючи результати загальнонаціонального опитування на пресконференції в Укрінформі.

"За даними нашого дослідження, переважна більшість - 87% українців - не хотіли б відновлення Радянського Союзу. У 2021 році таких було дещо менше - 69%. Однозначно хотіли б відновлення Радянського Союзу лише 3% українців, ще 11% відповіли, що хотіли б, але усвідомлюють, що за сучасних умов це нереально", - сказав Міщенко.

За його словами, частка тих, хто не хотів би відновлення СРСР, висока в усіх регіонах України, утім, на Півдні та Сході ця частка дещо нижча, ніж на Заході та у Центрі.

Згідно з даними опитування, 70% українців віддають перевагу європейській моделі суспільного розвитку і лише 0,5% - російській моделі.

Загальнонаціоне опитування проведене Центром Разумкова в межах проєкту, що здійснюється за підтримки представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні з 22 вересня по 1 жовтня. Опитування методом face-to-face проводилося у різних областях України, у Запорізькій, Миколаївській, Харківській областях - лише на тих територіях, які контролюються урядом України та де не ведуться бойові дії.

Опитано 2021 респондента віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Соцопитування: понад 90% українців довіряють ЗСУ, 80% - Президенту

Понад 80 відсотків українців довіряють Президенту України. Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, яке проводив Центр Разумкова в рамках проєкту за підтримки представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Результати опитування представили під час пресконференції в Укрінформі.

Директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко повідомив, що, за результатами опитування, понад 80 відсотків опитаних громадян на сьогодні довіряють Президенту України. Понад 90 відсотків - Збройним Силам.

"Небувало високий рівень довіри до Збройних Сил України - 95 відсотків. Це певною мірою підтверджує думку про причини оптимізму в суспільстві, однією з яких є саме діяльність ЗСУ. Дуже високий рівень довіри до Президента - більше 80 відсотків. Загалом, проводячи опитування після початку повномасштабного вторгнення рф, ми помічаємо зростання рівня довіри до фактично всіх державних іститутів. Баланс довіри і недовіри може бути різним. Але все-таки рівень довіри більше, аніж, скажімо, рік тому", - констатував Биченко.

Також, за даними опитування, 78 відсотків українців на сьогодні довіряють гуманітарним і доброчинним організаціям. Тут також спостерігається зростання рівня довіри, додав Биченко.

Таку тенденцію пояснив народний депутат України Ростислав Павленко.

"Ці результати свідчать, що суспільство досить об'єктивно оцінює те, завдяки чому не просто там Київ не було взято за три дні, а й буде досягнута перемога. Президент уособлює всю державу, але багато в чому ця довіра відноситься до інституцій Президента. Ще один аспект - це, звичайно, медіакартина. Бо відсутня критика, відсутня політична дискусія. Усі канали, навіть ті, які не входять до єдиного марафону, уникають пекучої критики, і роблять більше наголос на тому, що зараз необхідна перемога", - сказав Павленко.

Загальнонаціональне опитування було проведене Центром Разумкова в рамках проєкту, що здійснюється за підтримки представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні з 22 вересня по 1 жовтня 2022 року.

Опитування методом face-to-face проводилося у різних областях України, у Запорізькій, Миколаївській, Харківській областях лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії.

Опитано 2021 респондента віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2.3%.

Як повідомлялося, в Україні 51% людей вважають, що події в країні розвиваються в правильному напрямку.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-