Оперативна ситуація в Дніпропетровській області, наслідки ракетних ударів

Оперативна ситуація в Дніпропетровській області, наслідки ракетних ударів

Укрінформ
20 жовтня, 14:30 -   брифінг на тему: «Оперативна ситуація в Дніпропетровській області, наслідки ракетних ударів».

Організатори:  Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Микола Лукашук - голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Дніпропетровській області проживає близько пів мільйона переселенців

За офіційними даними, у Дніпропетровській області проживає майже 357 тисяч вимушено переміщених осіб, неофіційно цифра на 40% більша.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

"До 357 тисяч переселенців, які офіційно, можна сміливо додати 30-40%, і ми це бачимо за інформацією, яку надає Нацполіція і мобільні оператори. Вони бачать, яке йде навантаження на мережі зв'язку. Якщо у березні ми бачили, що багато людей виїжджає з Дніпра та Кривого Рогу, то починаючи з травня, ці люди почали повертатися. До Кривого Рогу приїжджають із Херсонської області і Нікопольського району. До Павлоградського району - їдуть люди з Харківщини, Донецької та Луганської областей, частина Запорізької області, яка якраз межує зі сторони Синельниківського району з Дніпропетровською областю", - сказав він.

За словами очільника облради, ця зима буде однією з найскладніших за часи незалежності нашої країни. По-перше, ворог атакує критичну інфраструктуру. По-друге, далеко не всі люди мають роботу та кошти.

"На жаль, невелика кількість внутрішньо переміщених осіб звертається до соціальних служб за пошуком роботи. Станом на 18 жовтня, виплати, зроблені роботодавцями, до яких пішли працювати ВПО, склали 21 млн грн, а кількість людей, які знайшли роботу, становить 1964 особи", - додав Лукашук.

Він також зазначив, що частина людей знайшли роботу самостійно, проте частина працевлаштованих серед ВПО не дуже значна.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-