Внутрішньополітична ситуація в білорусі

Внутрішньополітична ситуація в білорусі

Укрінформ
18 жовтня, 13:30 -  брифінг на тему: «Внутрішньополітична ситуація в білорусі».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Валерій Ковалевский - представник з іноземних справ в Об'єднаному перехідному кабінеті Білорусі; Тетяна Мартинова - представник громадянського суспільства в Україні, громадський діяч, політичний блогер.

Актуальні теми:

  • внутрішньополітична ситуація в білорусі,
  • підтримка режимом лукашенка війни проти України;
  • подальші кроки білоруської опозиції.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Представник Тихановської: Крим – це Україна

В Об’єднаному перехідному кабінеті лідера білоруської опозиції Світлана Тихановської вважають Крим українським і наголошують, що він повинен бути таким не тільки де-юре, а й де-факто.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявив представник з іноземних справ в Об’єднаному перехідному кабінеті Тихановської Валерій Ковалевский.

«Ми виступаємо за територіальну цілісність України і це передбачає, що Крим повинен стати українським не тільки де-юре, а й де-факто», - сказав Ковалевський.

Він також вказав на підтримку білоруською опозицією України у протистоянні російській агресії.

«З самого початку війни головним посилом від Світлани Тихановської та всіх демократичних сил Білорусі було те, що ми повинні всіма силами підтримати Україну в цій війні», - сказав Ковалевський.

За його словами, самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і президент рф володимир путін «є співучасниками в злочині агресивної війни й повинні понести відповідальність».

Стосовно відносин білорусі з рф після усунення лукашенка від влади, то в кабінеті Тихановської «є бачення необхідності перегляду угод про співробітництво з рф і вихід із частини таких домовленостей, які цілком і повністю підривають незалежність і безпеку білорусі».

За словами Ковалевського, перегляд стосуватиметься укладених лукашенком угод про політичне співробітництво з росією, співпрацю в рамках ОДКБ, а також угод зі створення союзної держави білорусі та рф, які «фактично є дорожніми картами поглинання білорусі росією».

Натомість білоруська опозиція має намір змінити зовнішньополітичний вектор білорусі та рухатись у бік зближення з Європейським Союзом.

«Ми належимо європейській родині, європейській цивілізації… Наше місце в Європі», - сказав Ковалевський.

Як повідомляв Укрінформ, лідер білоруської опозиції в еміграції Світлана Тихановська 11 жовтня звернулась до Президента України Володимира Зеленського з проханням встановити дипломатичні та політичні відносини між Україною та Об'єднаним перехідним кабінетом Білорусі.

Між Україною та росією немає дипломатичних відносин, але з білоруссю вони поки що зберігаються.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба казав, що їх розірвуть, якщо армія рб перетне кордон та піде на пряме вторгнення. Поки що цього не сталося, але білоруський диктатор олександр лукашенко 10 жовтня повідомив про створення спільного угруповання військ із рф.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-