Інформація про загиблих та постраждалих під час російських ракетних ударів по столиці, робота ДСНС під час ліквідації наслідків ракетних ударів

Інформація про загиблих та постраждалих під час російських ракетних ударів по столиці, робота ДСНС під час ліквідації наслідків ракетних ударів

Укрінформ
18 жовтня, 15:00 - брифінг на тему: «Інформація про загиблих та постраждалих під час російських ракетних ударів по столиці, робота ДСНС під час ліквідації наслідків ракетних ударів».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Хорунжий - пресофіцер ДСНС України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріли:

З початку повномасштабного вторгнення росії загинуло 45 рятувальників — ДСНС

З початку повномасштабного вторгнення росії загинуло 45 рятувальників.

Про це повідомив під час брифінгу у “Медіацентр Україна - Укрінформ” пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

“З початку повномасштабного вторгнення загинули 45 рятувальників. І більше сотні рятувальників постраждали”, - сказав він.

Хорунжий також розповів, що учора під час атаки дронів у столиці постраждали двоє рятувальників. Вони отримали медичну допомогу, їхній стан задовільний.

Загалом, додав пресофіцер ДСНС, щодня на чергування заступають сім тисяч рятувальників, які, окрім прямих обов’язків, також ліквідують наслідки російського вторгнення та обстрілів території України.

В Україні за добу унаслідок атак рф загинуло уже 5 людей - Хорунжий

В Україні внаслідок терористичних атак росії 18 жовтня загалом загинуло уже 5 осіб, і було поранено теж 5 громадян.

Про це під час брифінгу в Медіа Центрі Україна — Укрінформ сказав речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій, полковник служби цивільного захисту Олександр Хорунжий.

«Унаслідок цих терористичних актів з боку рф за добу загинуло 5 осіб, і поранено теж 5», - уточнив він.

Хорунжий сказав, що у вівторок у Києві унаслідок обстрілу рф сталося влучання на об’єкті енергетичної інфраструктури на Лівому березі з подальшим його загорянням, і потім ця пожежа була локалізовано і ліквідована.

«Під час розбору завалів знайшли тіла людей. 2 людини загинуло, і 1 людина постраждала. На місці працювало приблизно 120 осіб і близько 25 одиниць техніки ДСНС. Там наразі продовжуються відповідно роботи, розбираються завали», - поінформував речник ДСНС.

Він розповів і про ситуацію за добу в інших областях нашої держави.

«Щодо Дніпропетровської області, і міста Дніпро, зокрема, - сьогодні вранці було 3 ракетні удари, і знову ж таки, об’єкти критичної інфраструктури, на них сталося загорання. І на двох з цих об’єктів пожежі було ліквідовано. Унаслідок цих ударів від електропостачання було від’єднано окремі мікрорайони міста Дніпра, також населені пункти Синельникове, Васильківське, смт Роздори», - заявив Хорунжий.

Представник ДСНС зазначив, що у вівторок було влучання дроном-камікадзе у Кривому Розі, там обійшлося без пошкоджень і без жертв.

За його інформацією, у Дніпрі ще були унаслідок обстрілів пошкоджені 16 багатоповерхових будинків. Хорунжий зазначив, що наразі рятувальники там обстежують місця прильотів і можливих пошкоджень.

У Запорізькій області, за даними рятувальників, було завдано ракетного удару по овочевій базі, унаслідок чого було пошкоджено дах будівлі. Ніхто не постраждав.

«Щодо Миколаївщини - Миколаїв постійно обстрілюється з боку рф. Уночі, попередньо - ракетами С-300, було обстріляно об’єкт критичної інфраструктури. Цей об’єкт було пошкоджено, і без енергопостачання залишився один з районів Миколаєва. Потім знову, через годину фактично, був обстріл саме по адмінбудівлі, багатоквартирних житлових будинках, скверу, АЗС, інших об’єктах громадської інфраструктури. І у результаті цього обстрілу 1 людина загинула. Там працювали підрозділи ДСНС, відповідно, ліквідували наслідки», - сказав Хорунжий.

Він уточнив, що на Житомирщині було зафіксовано два удари вранці - безпілотними літальними апаратами, дронами-камікадзе, по об’єкту енергетичної інфраструктури.

«У місті є перебої з електропостачанням, водопостачанням, і там утворилася на об’єкті пожежа», - додав речник ДСНС.

Він зазначив, що на Донеччині у місті Курахове рф обстріляла об’єкт енергетичної інфраструктури. Там наразі значні перебої з електро- та водопостачанням, і інформація щодо постраждалих і загиблих уточнюється.

«У нас працюють рятувальники на всіх місцях прильотів фактично. І наразі у нас працює 27 генераторів, які підключені до об’єктів критичної інфраструктури або соціальних об’єктів, зокрема, таких як лікарні», - уточнив Хорунжий.

Як повідомлялося, Хорунжий поінформував, що в Україні упродовж доби загалом було зафіксовано 26 обстрілів рф.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-