Заходи безпеки у столиці, план відновлення пошкодженої інфраструктури

Заходи безпеки у столиці, план відновлення пошкодженої інфраструктури

Укрінформ
18 жовтня, 14:30 - брифінг на тему: «Заходи безпеки у столиці, план відновлення пошкодженої інфраструктури».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Микола Поворозник - перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Киян просять заощаджувати воду і електрику – Поворозник

Після російського обстрілу критичної інфраструктури столиці киян закликають заощаджувати воду і електрику.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передає кореспондент Укрінформу.

«Внаслідок вранішнього обстрілу постраждали об’єкти критичної міської інфраструктури. Там продовжується роботи, розбираються завали. Робляться тектонічні зусилля для того, щоб відновити подачу води і світла на лівому березі Києва», – сказав Поворозник.

Він назвав ситуацію достатньо складною і напруженою. Наразі фахівці працюють над відновленням водопостачання і електропостачання.

«В частині будинків на лівому березі подачу світла відновлено, роботи тривають. Але ситуація надзвичайно складна тому, що пошкоджені основні об’єкти критичної інфраструктури міста. Ми звертаємося до жителів з проханням не тільки заощадження електроенергії, а також і щодо заощадження води, щоб був відповідний тиск у водопроводі», – підкреслив Поворозник.

Він не виключає можливості віялових відключень електрики та водночас зазначив, що місто має максимально знизити споживання електроенергії, щоб вона була хоча б у мінімальному обсязі.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві внаслідок ракетних обстрілів з боку рф пошкоджено два об’єкти критичної інфраструктури, частково обмежено електро- та водопостачання.

Доля пошкодженого дроном будинку у Києві вирішуватиметься після завершення аварійно-рятувальних робіт - КМДА

У разі визнання пошкодженого у Шевченківському районі Києва будинку аварійним влада вирішуватиме питання щодо забезпечення мешканців 14 квартир житлом.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

За його словами, нині тривають роботи з розбирання завалів. Коли аварійно-рятувальні роботи завершаться, буде прийматися рішення щодо подальшої долі будинку. Якщо фахівці скажуть, що відновити його неможливо, потрібно буде людей розселити.

«Вчора з усіма мешканцями, які там проживали — а це 14 квартир, – була проведена відповідна робота. Вони відмовилися від послуги міста щодо тимчасового розселення. Поїхали хто до родичів, хто до друзів. А надалі, якщо буде прийняте рішення, що цей будинок не підлягає відновленню, відповідно будемо вирішувати питання про забезпечення мешканців житлом», - наголосив Поворозник.

Він додав, що всі будинки, які постраждали від 24 лютого, на сьогодні відновлюються. Наприклад, у будинку на проспекті Лобановського демонтували пошкоджені верхні поверхи, вони відбудовуються.

«У нас в планах до кінця року закінчити роботи по всіх об’єктах, які були пошкоджені починаючи з 24 лютого», - підкреслив Поворозник.

Як повідомлялося, у понеділок уранці рф атакувала Київ 28 дронами, зафіксовано п’ять влучань. Зокрема, зруйновано житловий будинок у Шевченківському районі. Наразі відомо про п'ятьох загиблих.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-