Попередні висновки ексгумації в деокупованому Лимані, гуманітарна ситуація в Донецькій області

Попередні висновки ексгумації в деокупованому Лимані, гуманітарна ситуація в Донецькій області

Укрінформ
17 жовтня, 13:30 - брифінг на тему: «Попередні висновки ексгумації в деокупованому Лимані, гуманітарна ситуація в Донецькій області».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександра Гаврилко - пресофіцер поліції Донеччини (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформуhttps://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У деокупованому Лимані наразі ексгумували тіла 35 військових та 152 цивільних – поліція

У деокупованому Лимані на Донеччині станом на 17 жовтня ексгумували тіла 35 військових та 152 цивільних.

Про це повідомив пресофіцер поліції Донецької області Олександра Гаврилко на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Тіла 34 військовослужбовців ЗСУ були ексгумовані в Лимані, також за останню добу тіло ще одного військовослужбовця, але це була окрема могила на території міста. Що стосується цивільних, то 152 цивільні ексгумовані - це і з масових, і з поодиноких поховань», - сказала вона.

За словами Гаврилко, на місцях поховань продовжують працювати слідчі, і щодня кількість виявлених тіл збільшується.

Пресофіцер поліції поінформувала, що там, де були поховані воїни ЗСУ, роботи з ексгумації завершені, на місці масового поховання цивільних ще працюють експерти. За попередніми даними, недослідженими залишаються близько 40 могил, за добу вдається ексгумувати тіла з 12-14 поховань.

Гаврилко зазначила, що більшість ексгумованих тіл мають ознаки загибелі від мінно-вибухових травм, тобто внаслідок обстрілів, частина – природної смерті, є й тіла з ознаками вогнепальних поранень. Експерти працюють з вдібраними матеріалами.

За словами пресофіцера, до слідчих звертаються місцеві мешканці, які повідомляють, що у похованні можуть бути їхні родичі. Вони погоджуються на забір біоматеріалу, аби фахівці могли ідентифікувати тіла. Наразі 88 зразків відправлені на експертизу.

Як повідомлялось, у деокупованому Лимані місцеві мешканці вказали на наявність двох масових поховань, в одному з них знайшли тіла військових, у другому – цивільних.

У деокупованому Лимані наразі залишаються близько двох тисяч людей - поліція

У деокупованому Лимані, що на Донеччині, залишаються близько двох тисяч людей. Частина з них обмірковує можливість евакуації. Про це на брифінгу в Укрінформі повідомила пресофіцер поліції Донецької області Олександра Гаврилко.

«Є частина людей, які цікавляться евакуацією. В Лимані було 20 тисяч, зараз трохи більше двох. Там дуже пошкоджена інфраструктура. Ми роздаємо листівки про евакуацію, люди беруть, цікавляться, що держава надає. Розказують про свій стан, розуміють, що взимку буде дуже важко, і планують свій виїзд. Люди трошки оговтуються, і можливо їх на виїзд буде більше», - повідомила Гаврилко.

За її словами, є й ті, хто виїздити з міста попри складну гуманітарну ситуацію не планує. Що ж до повернення у Лиман жителів, які раніше виїхали в інші регіони, такої тенденції не спостерігається.

Як повідомлялось, Збройні сили України повністю зачистили від російських загарбників місто Лиман на Донеччині 2 жовтня. У місті вже працюють Укрпошта, поліцейська станція

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-