Оперативна ситуація в Сумській області, наслідки ракетних атак

Оперативна ситуація в Сумській області, наслідки ракетних атак

Укрінформ
13 жовтня, 12:00 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація в Сумській області, наслідки ракетних атак».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Дмитро Живицький - голова Сумської ОВА (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Сумщині 10 об'єктів електричної інфраструктури повністю зруйновані або пошкоджені російськими обстрілами - Живицький

На Сумщині 10 об'єктів електричної інфраструктури повністю зруйновані або пошкоджені російськими обстрілами, відновити електропостачання в області важко через різницю напруг в мережі та постійні нові обстріли.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

"Після ракетного обстрілу постачання електроенергії на Сумщині вдалося відновити, але наразі є проблеми із різницею напруг в мережі та новими постійними обстрілами з-за кордону, з росії, які продовжують руйнувати електричну інфраструктуру. Так, учора росіяни знову обстріляли ЛЕП в Миропільській та Білопільській громадах, активно обстрілювалася і північ області, були серйозні пошкодження на підстанції. Наразі в області близько 10 об'єктів забезпечення є або повністю зруйновані, або частково пошкоджені російськими обстрілами", - повідомив він.

Зі слів Живицького, міста Миропілля та Середино-Буда через обстріли та руйнування мережі вчора, 12 жовтня, були відключені від електропостачання, згодом їх вдалося заживити по іншій лінії.

Як повідомлялося, 10 жовтня під час масованого ракетного обстрілу України з боку росії на Сумщині зафіксували прильоти в Конотопському районі. Влучило в інфраструктурний об'єкт, внаслідок цього електропостачання було відключено по всій області.

Кордони Сумщини російський ворог більше не прорве - Живицький

Лютий більше не повториться та кордони Сумщини ворог не прорве.

Про це голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

"Лютий вже не повториться ніколи, вся Україна може бути впевнена в тому, що кордони на Сумщині облаштовані, там встановлені відповідні інженерні об'єкти з військової точки зору, є перша та друга лінії оборони", - сказав він.

Зі слів Живицького, на даний момент не спостерігається додаткових скупчень формувань ворога, як це було перед 24 лютого.

"На відстані 100-150 км від кордонів області проходять навчання новобранці, мобілізовані до російської армії. Але якихось ударних угруповань не фіксуємо", - додав він.

Разом із тим, постійні обстріли по області здійснюють поодинокі бродячі самохідні артустановки та мінометні розрахунки.

"Вони вони вискакують до кордону, проводять обстріли і відходять далі вглиб росії", - наголосив Живицький.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні зранку росіяни обстріляли із САУ Миропільську громаду на Сумщині. Учора протягом доби війська рф обстріляли п'ять громад на Сумщині: зафіксували 12 обстрілів і загалом понад 100 прильотів по населених пунктах області за день, обійшлося без жертв.

На Сумщині напруга, яка подається в мережу, складає третину потреби споживачів - Живицький

Першочергово на Сумщині надають електропостачання в заклади медицини, водозабезпечення та хлібокомбінати.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Технічна можливість по приєднанню до електромережі є по всій області, лінії всі працюючі - утім наразі напруга, яка подається в мережі, може забезпечити лише третину від потреби споживачів області. Тому не всюди на Сумщині є електропостачання. У першу чергу під'єднуємо медзаклади, об'єкти водозабезпечення і хлібокомбінати", - повідомив Живицький.

Він уточнив, що через недостатню напругу енергетики області змушені вимикати від електропостачання окремі населені пункти. Також через погану напругу енергетики області не можуть скласти графік віялових відключень електроенергії по громадах.

"Їх неможливо спрогнозувати, бо по різних лініях в область заходить різна потужність, і енергетики мусять це регулювати", - додав голова ОВА.

Зі слів Живицького, наразі в області продовжують економити електроенергію. На Сумщині вимкнене вуличне освітлення, реклама та вивіски. Це триватиме до стабілізації ситуації в енергетичній системі.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 10 жовтня під час масованого ракетного обстрілу України з боку росії на Сумщині зафіксували прильоти в Конотопському районі. Влучило в інфраструктурний об'єкт, внаслідок цього було припинене електропостачання всієї області. Згодом в області фіксували нові пошкодження електричної інфраструктури через російські обстріли. Наразі на Сумщині 10 об'єктів енергетичної інфраструктури зруйновані або пошкоджені російськими обстрілами.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-