російські ракетні удари по Україні

російські ракетні удари по Україні

Укрінформ
11 жовтня, 13:30 - брифінг на тему: «російські ракетні удари по Україні».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Ключові теми:

  • російські ракетні удари по Україні;
  •  Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Від початку доби ППО збили 18 ворожих ракет та 8 дронів-камікадзе – Ігнат

Підрозділи протиповітряної оборони сьогодні вже знищили 8 дронів-камікадзе та 18 крилатих ракет.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

«Сьогодні атака продовжилась. З самого ранку, з 3 ночі до 5.30, була атака дронів-камікадзе. На півдні збито одразу 8 дронів-камікадзе військовослужбовцями, силами та засобами оперативного командування «Південь». Дійсно успішний результат, декільком дронам вдалось пролетіти, але основну масу знищено. І далі вже перша хвиля атак була зі стратегічних бомбардувальників Ту-160, Ту-95, які злітають з району Астрахані і завдають ударів з Каспійського району росії. Це стратегічні ракетоносці, здатні нести чимало ракет, кожен літак 8-12 може нести ракет Х-101, Х-555», - наголосив Ігнат.

Він додав, що 4 такі ракети були збиті силами ППО на півдні.

Під час другої хвиля атак, яка тривала до 13 години, теж було завдано ударів по багатьох об’єктах на території України.

«До тих 4 ракет, які знищили зранку, додались ще щонайменше 14 крилатих ракет, які знищені ППО», - зазначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня росія розпочала масовану ракетну атаку по території України. Загалом загарбники випустили 83 ракет різних типів, з них 43 знищено силами української ППО.

Унаслідок обстрілу було пошкоджено близько 70 об'єктів, з яких 29 об'єктів критичної інфраструктури. Станом на 7:00 вівторка, 11 жовтня, жертвами учорашніх масованих ракетних обстрілів є 19 осіб, ще 105 постраждали.

Україні необхідно перейти на західні зразки ППО, бо діючі вже застаралі і їх виробляє рф - речник Повітряних сил ЗСУ

Україні згодом необхідно буде перейти на західні зразки систем протиповітряної оборони, тому що діючі комплекси С-300 та Бук-М1, хоч і працюють, але вже застаралі й виробляє їх виключно росія.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Я би не хотів називати цифру, нам треба багато, якщо ми хочемо сучасними комплексами замінити ті застарілі зразки, які сьогодні є на озброєнні, основні зенітно ракетні системи С-300 та Бук-М1,це зразки 70-80 років виробництва, ця техніка реально працює, бачимо, що збиває, але вона не вічна. Йде війна, можуть бути втрати, можуть бути певні несправності, поломки, які важко усувати в умовах бойових дій. Також морально та фізично ті комплекси застарілі, плюс виробником цих комплексів є виключно росія, країна-агресор. Думаю, що нам з цими комплексами доведеться прощатися рано чи пізно, і таким чином перехід на зенітно ракетні комплекси Західних зразків, зокрема Patriot, IRIS-T та NASAMS. Іншого виходу у нас не має, як брати на озброєння", - сказав він.

Ігнат додав, що сучасних комплексів ППО Україні треба дуже багато, бо територія держави надзвичайно велика, а складно перекрити такі величезні відстані, створити достойну ешелоновану протиповітряну оборону, а тим паче з такими двома сусідами ( рф і білорусь).

Він зауважив, що з допомогою Західних зразків ППО Повітряні сили України зможуть надзвичайно ефективно відпрацьовувати по цілях.

Крім того, речник командування розповів, що наразі є домовленість з Німеччиною про те, що в Україну доставлять одну батарею IRIS-T. Це перший виготовлений комплекс такого класу і типу, який буде на озброєнні саме в Україні: "Це лише одна батарея і її буде мало, хоча у нас довгострокове партнерство, мабуть, буде з виробником, з Німеччиною,яка буде нам посилювати саме цими комплексами нашу діючу систему протиповітряної оборони".

Також він повідомив про можливості передачі двох батарей норвезького комплекса NASAMS, який озброєний американськими ракетами, яких є у достатній кількості в Америці, щоб нам надавати.

"Питання в тому, коли і в якій кількості. Щодо норвезького виробника - мова йде про дві батареї, які нам можуть поставити, а стосовно більшої кількості, тут треба мабуть включати весь дипломатичний корпус, керівництво держави, для того, щоб звернутися до тих країн, які мають на озброєнні ці комплекси, для того, щоб дещо допомогли нам посилити нашу систему протиповітряної оборони", - додав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський на спільній із президентом Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн зустрічі з представниками ЗМІ сказав, що є позитивні результати у переговорах із німецькими партнерами щодо постачання NASAMS та IRIS-T.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-