Презентація благодійного IT-проєкту

Презентація благодійного IT-проєкту "МЕТАТЕХ"

Укрінформ
27 жовтня, 15:30 -  презентація благодійного IT-проєкту "МЕТАТЕХ".

Організатор: METATECH.

Спікери: Тимур Шесмедінов - засновник проєкту, архітектор технологічного стеку Metarhia; Євген Баженков - директор Інституту модернізації змісту освіти МОН України; Дмитро Бондаренко - заступник голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти; Яна Баранова - президент ГО "Союз Золотий вік України", спеціаліст з ресоціалізації; Юлія Жовтяк - директор Державного центру зайнятості; представники Міністерства юстиції.

Коротко. Місія проєкту - допомогти здобути ІТ-професію понад 10 000 людям, які постраждали від війни, а саме: військовим, які втратили здоров'я, переселенцям, підприємцям, які втратили бізнес, а також людям, які знаходяться в місцях позбавлення волі.

Учасники заходу презентують бачення проєкту, проінформують про унікальну та доступну технологію навчального процесу, та про те, як стати учасником проєкту.

Формат заходу –  онлайн.

Журналісти зможуть поставити питання в чаті трансляції на YouTube та в чат-боті.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

В Укрінформі презентували соціальний проєкт, покликаний допомогти здобути ІТ-професію людям, які постраждали від війни

В Укрінформі презентували соціальний проєкт МЕТАТЕХ, покликаний допомогти людям, які постраждали від війни, здобути ІТ-професію. Про проєкт розповів на презентації його засновник , архітектор технологічного стеку Metarhia Тимур Шесмедінов.

“Ми хочемо зробити не просто школу програмування, яких зараз безліч. ... Перший набір буде для військових, які повернулися з фронту, чи мають поранення і не можуть повернутися на передову, а їх попередні професії після фронту втратили той сенс, який був до того. Є багато постраждалих від війни людей, які чи втратили здоров’я, чи житло, робочі місця, і їм потрібна така робота, щоб бути мобільними. І для ув’язнених. Це працює тільки для тих, хто хоче змінити своє життя. ... Ми хочемо так побудувати систему, щоб був наголос на бізнес-процеси, аналітику, те, що потрібно добре володіти навичками розмови і спілкування з клієнтами, що не менш важливо, ніж знання мови програмування”, - розповів Шесмедінов.

Проєкт покликаний дати ІТ-освіту в короткий строк великій кількості людей. Передбачається, що протягом трьох місяців близько 10 тисяч осіб долучаться до здобуття IT-освіти.

Навчання в проєкті передбачає такі позиції: розробка програмного забезпечення, орієнтована на знання та наставництво, проєкти з перших кроків без навчальних завдань, переклади між мовами програмування, виправлення поганого коду тощо.

Охочим навчатися необхідно мати базові навички користування комп’ютером, комп’ютер чи ноутбук і доступ та інтернет.

Програма розроблена на 10 місяців, опісля слухач отримає сертифікат. Як стверджує Шесмедінов, вже за три місяці людина може розпочинати реальні проєкти та претендувати на роботу в IT із зарплатою на рівні 700 доларів на місяць, і продовжувати навчання паралельно з роботою, через півроку — вийти на рівень зарплати 1200-1500 доларів. Водночас, як зауважив Шесмедінов, окрім базових знань, у програмуванні необхідне знання англійської мови.

В подальшому можливе сприяння у працевлаштуванні.

Як додав на презентації радник директора Інституту модернізації змісту освіти МОН України Станіслав Куценко, програма пройшла апробацію в Інституті модернізації змісту освіти.

“Ми розуміємо, що ця спеціальність — це тема номер один. І у зв'язку з цим максимально уважно вивчили і можемо говорити про те, що контент є високого рівня, і ми дану систему навчання вже фактично перевели в освітню програму. Бачимо, що за короткий строк реально освоїти такі навички, враховуючи те, що цільовою категорією є найуразливіші категорії населення”, - сказав Куценко.

Записатися на навчання можна за посиланням https://metatech.technology/

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-