Юридичний фронт: як і де Україна відстоюватиме свої інтереси у протистоянні з росією

Юридичний фронт: як і де Україна відстоюватиме свої інтереси у протистоянні з росією

Укрінформ
6 жовтня, 11:00 -  брифінг на тему: «Юридичний фронт: як і де Україна відстоюватиме свої інтереси у протистоянні з росією».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Федір Веніславський - представник Президента України у Верховній Раді України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

ВР планує звернутися до світу щодо визнання злочинними дій рф стосовно спроби анексії територій України – депутат

Верховна Рада найближчим часом планує звернутися до міжнародної спільноти із закликом визнати нікчемними та злочинними дії російської федерації щодо чергової спроби анексії тимчасово окупованих територій Української держави.

Про це представник Президента у парламенті, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (фракція партії "Слуга народу") повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Верховна Рада України найближчим часом, днями, ухвалить постанову, якою звернеться до міжнародних організацій, парламентів та урядів іноземних країн із закликом визнати нікчемними та злочинними дії російської федерації щодо чергової спроби анексії тимчасово окупованих територій України, а також щодо посилення санкційного тиску на рф через грубі порушення норм міжнародного права, насамперед Статуту Організації Об‘єднаних Націй", – сказав народний депутат.

За його словами, у зверненні українського парламенту йдеться про незаконне та безпідставне перебування російської федерації у складі постійних членів Ради Безпеки ООН.

При цьому звертається увага на те, що дії росії не відповідають формальним критеріям, закріплененим у Статуті ООН щодо членства країни в цій міжнародній організації. "Країна, яка зруйнувала засади Організації Об‘єднаних Націй, не те що не може бути постійним членом Радбезу ООН, вона навряд може бути членом самої Організації", – наголосив Веніславський.

Він зазначив, що у зверненні буде висловлено прохання щодо сприяння Україні у створенні спеціального міжнародного кримінального суду на кшталт Нюрнберзького процесу для притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців.

Як повідомлялося, 30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також захоплених армією росії територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Міжнародне співтовариство законність цього інсценованого «волевиявлення» не визнало.

5 жовтня путін підписав закони з незаконним рішенням щодо «прийняття до складу росії» загарбаних територій України – самопроголошених «л/днр», а також Запорізької та Херсонської областей.

Оборонний комітет ВР напрацьовує законодавство щодо застосування українського правосуддя до воєнних злочинців - депутат

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки напрацьовує законодавство, яке передбачатиме можливість доправляти в Україну воєнних злочинців, які діяли під час повномасштабної війни, та передавати їх у руки правосуддя.

Про це член комітету, представник Президента у парламенті Федір Веніславський (фракція партії "Слуга народу") повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Зараз у Комітеті ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки на експертному рівні обговорюється ще одна дуже цікава ідея – передбачити в національному законодавстві можливість доправляти в Україну всіх воєнних злочинців, тобто злочинців, які представляють країну-агресора та інші країни, які воюють на боці країни-агресора, які вчиняли воєнні злочини на території України без строку давності, і передавати їх у руки українського правосуддя", – сказав Веніславський.

За його словами, у комітеті триває розробка відповідних драфтів документів.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-