Оперативна ситуація в Миколаївській області

Оперативна ситуація в Миколаївській області

Укрінформ
27 вересня, 13:00 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація в Миколаївській області».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Віталій Кім - голова Миколаївської обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Якість води та військові ризики є основними проблемами при підготовці до опалювального сезону на Миколаївщині - Кім

Якість води та військові ризики – це два виклики, які наразі стоять перед владою Миколаївщини при підготовці до опалювального сезону.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 27 вересня, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми готові на 97 відсотків до опалювального сезону, зараз тестуємо систему. Але є дві проблеми, які наразі неможливо передбачити і вирішити. Це військові ризики (можливе влучання в об’єкти критичної інфраструктури) та якість води, яка має підвищену солоність, через що обладнання значно частіше виходить з ладу, тому постійно доводиться його ремонтувати», - сказав Кім.

За його словами, минулої ночі рашисти влучили у водогін у центрі Миколаєва, через що у місті сьогодні знову немає води. Скільки наразі піде часу на його ремонт, невідомо, але голова ОВА сподівається, що не більше доби.

Як повідомлялося, у колись пів мільйонному Миколаєві наразі проживає близько 200-230 тисяч населення.

На Миколаївщині про обов’язкову евакуацію наразі не йдеться - Кім

Про обов’язкову евакуацію з Миколаївщини напередодні опалювального сезону наразі не йдеться, хоча логістику побудували.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 27 вересня, передає кореспондент Укрінформу.

«Про обов’язкову евакуацію з Миколаївщини напередодні опалювального сезону наразі не йдеться, хоча логістику ми про всяк випадок побудували. Ситуація різна в обласному центрі і в населених пунктах області. В місті вона складніша, бо тут переважає централізоване опалення, а в області ця мережа розгалужена, тому ризики набагато менші», - сказав Кім.

При цьому він зазначив, що у стані війни кожен має готуватися до складних умов, адже передбачити військові ризики неможливо.

Як повідомлялося, влада міста Миколаєва закликала мешканців міста знайти собі на зиму альтернативне місце проживання через можливі перебої з подачею тепла, газу тощо.

Наразі жоден із іранських дронів-камікадзе не долетів до Миколаєва – Кім

Наразі жоден із іранських дронів-камікадзе, випущених по місту Миколаєву, не долетів до цілі – наші ЗСУ успішно їх збивають.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 27 вересня, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вже маємо певну кількість збитих іранських дронів-камікадзе. Жоден з них не долетів до об’єктів міста Миколаєва. Окрім того, наші ЗСУ збили “Орлан-10” за останню добу. За інформацією ОК “Південь”, наразі опрацьовуються шляхи ефективної боротьби з цими дронами», – сказав Кім.

Він також зазначив, що цієї ночі ворог завдав ударів по центру міста з різних типів зброї.

“Цієї ночі, приблизно о першій та о четвертій годині ворог обстріляв Миколаїв з різних типів зброї. Це було два влучання з РСЗВ “Торнадо-С” та чотирьох ракет типу “С-300”. Ще дві ракети потрапили у суміжний населений пункт, де пошкоджена зупинка громадського транспорту та декілька цивільних будівель. Загалом – без жертв”, – сказав Кім.

Як повідомлялося, вибухом у центрі Миколаєва минулої ночі пошкоджено 8 багатоповерхівок, низка магазинів та приміщення міської виставкової зали.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-