Оперативна та безпекова ситуація в Одеській області

Оперативна та безпекова ситуація в Одеській області

Укрінформ
26 вересня, 12:30 - брифінг на тему: «Оперативна та безпекова ситуація в Одеській області».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сегрій Братчук - голова Громадської ради при Одеській ОДА, речник голови обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

З Одеси почали експортувати зерно врожаю-2022 – речник ОВА

Одеські зерновиробники нині екпортують не лише зерно минулорічного врожаю, а й приступили до відправки замовникам збіжжя врожаю-2022. Вистачить хліба і для внутрішніх потреб, і виконуються 70 заявок на експорт агропродукції.

Про це заявив 26 вересня речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу на тему: «Оперативна та безпекова ситуація в Одеській області» в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Інтенсивність експорту агропродукції з України продовжує зростати, передусім через порти Великої Одеси. Якщо порівняти експорт вантажів у поточному році, то за півтора місяця їх вивезено зарубіжним замовникам більше, аніж залізничним та річковим транспортом за півроку. От і сьогодні з Одеського порту виходить черговий балкер із зерном, ще дев’ять суден зараз проходять перевірку фахівцями спільний Координаційного центру (складається з турецьких, російських і українських військових та представників ООН – ред.), - зазначив Братчук.

За його словами, обсягів перевалки збіжжя довоєнного часу навряд чи вдасться досягти найближчим часом, але робиться все можливе для збільшення експорту української агропродукції.

Братчук зауважив, що нині аграрії збирають врожай гречки, соняшнику, проса та ведуть посівну кампанію. Зокрема, озимою пшеницею буде засіяно понад 540 тисяч гектарів.

Як повідомлялося, 26 вересня в межах реалізації «зернової ініціативи» з портів «Одеса» та «Південний» вийшло 4 судна з 88,17 тис. тонн агропродукції для країн Азії та Європи.

За даними Мінінфраструктури, від часу виходу першого судна з українським продовольством, враховуючи сьогоднішні, експортовано 4,9 млн тонн агропродукції. Усього з українських портів вийшло 222 судна з агропродукцією, яка була направлена до країн Азії, Європи та Африки.

Спроби загарбників залучити до війни жителів Придністров'я провалились – Одеська ОВА

Спроби російських загарбників мобілізувати й кинути на війну проти України призовників із окупованого Придністров’я зазнали краху.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу на тему: «Оперативна та безпекова ситуація в Одеській області» в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«У ворожих військ наразі немає можливостей провести морську десантну операцію (в районі Одеси – ред.), бо одним з елементів такої операції є підтримка з суходолу. А в російських загарбників немає ні можливостей, ні необхідних засобів. Звісно, спостерігаємо від початку агресії рф, що відбувається на території самопроголошеного Придністров’я. Спроба провести мобілізацію серед місцевого населення провалилась – люди почали втікати на західну територію Молдови і навіть намагались виїхати до Одеської області», - зазначив Братчук.

Втім, за його словами, ворог не залишає поза увагою військовий контингент і населення окупованого Придністров’я. «Активності в останні місяці не спостерігаємо, водночас готові реагувати на будь-який ворожий сценарій. Але вважаємо: «другого фронту» не буде», - акцентував речник Одеської ОВА.

Ситуація у прикордонних районах Одещини, що межують з невизнаним Придністров’ям, під контролем Сил оборони України, додав Братчук.

Тимчасову перерву в ракетних обстрілах Одещини і часті удари дронами іранського виробництва він пояснив наявними у росіян проблемами логістики.

«Виникли певні проблеми у логістичних ланцюгах російських військ, що стосується також боєприпасів, у тому числі сучасних крилатих ракет. Частково це пояснюється і точними вогневими ударами ракетно-артилерійських підрозділів ЗСУ по тилових об’єктах ворога», - сказав речник ОВА.

Як повідомлялося, у ніч проти 26 вересня ворог атакував Одещину трьома дронами-камікадзе. За даними ОК «Південь», один дрон знищений силами протиповітряної оборони. Два влучили в об'єкт військової інфраструктури. Внаслідок масштабної пожежі і детонації боєприпасів організовано евакуацію цивільного населення.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-