Виклики, які стоять перед парламентом: реакції ВР на

Виклики, які стоять перед парламентом: реакції ВР на "референдуми" та "мобілізацію", бюджет 2023, відновлення державності на деокупованих територіях.

Укрінформ
23 вересня, 13:00 - брифінг на тему: «Виклики, які стоять перед парламентом: реакції ВР на "референдуми" та "мобілізацію", бюджет 2023, відновлення державності на деокупованих територіях».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Корнієнко - перший заступник голови Верховної Ради України (онлайн).

Ключові теми:

  • реакції ВР на "референдуми" та "мобілізацію";
  •  відновлення державності на деокупованих територіях;
  • бюджет 2023 та інші актуальні виклики, які стоять перед парламентом.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У ВР розраховують на мінімальну кількість правок і ухвалення бюджету до середини жовтня

Верховна Рада наразі працює на якнайшвидшим ухваленням закону про Державний бюджет України на 2023 рік орієнтовно до середини жовтня.

Про це розповів перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“Ми будемо працювати над тим, щоб максимально оперативно, до середини жовтня в цілому був бюджет проголосований. А там дивитимемося, це дійсно залежить від правок”, - сказав він.

За словами першого віцеспікера, поки народні депутати озвучували таку домовленість, щоб правок багато не створювати, аби профільний комітет ВР разом з Мінфіном міг швидко їх опрацювати і подати бюджетні висновки.

Корнієнко нагадав, що у першому читанні голосуються бюджетні висновки й пропозиції.

У той же час перший заступник Голови ВР підкреслив, що про конкретні терміни розгляду бюджету не повідомлятимуть з міркувань безпеки.

“Принцип такий, що це треба ухвалити швидше, ніж зазвичай. Зазвичай ми на середину-кінець жовтня виходили на перше читання. На початок-середину листопада - друге читання і з урахуванням прийняття і підписання це було до 1 грудня. Зараз ми не маємо таких великих можливостей по часу”, - додав Корнієнко.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 13 вересня затвердив законопроєкт про Державний бюджет України на 2023 рік. Пріоритет проєкту — безпека та оборона України. На фінансування цього сектору має бути спрямовано 1,13 трлн грн (майже 50% всього бюджету).

Другий пріоритет проєкту – соціальні програми. Так, на пенсії, субсидії, допомогу малозабезпеченим родинам, виплати внутрішньо переміщеним особам, витрати на медицину та освіту передбачається виділити понад 800 млрд грн – це 35% від всіх видатків у проєкті бюджету.

Всі інші видатки будуть скорочуватися. Головна стаття економії — зменшення видатків на органи державної влади на 11,6 млрд грн порівняно з 2022 роком. Зокрема, планується зменшити кількість чиновників, урізати зарплати та премії, виняток – силові структури.

Посилення росією загроз має призвести до збільшення допомоги нашій державі від союзників — Корнієнко

Міжнародні партнери мають посилити допомогу Україні в різних напрямках у зв’язку з посиленням загроз з боку російської федерації.

Про це зазначив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Буквально позавчора, після виступів путіна, чергових політичних стендапів, що він створив армію зомбі, яка кудись прийде нас завойовувати, ми створили оперативно ще одну заяву, якою ще раз наголосили на неприйнятності визнання процесів і "результатів" псевдореферендумів. І окремим пунктом додали, що при збільшенні російських загроз, які вони озвучують, ми розраховуємо на ще більшу допомогу з боку наших союзників, зокрема, по зброї, матеріально-технічній допомозі, фінансуванні поточних витрат, щоб ми боролися з росією і перемагали разом із союзниками у цій боротьбі за демократію й цінності", - підкреслив перший віцеспікер.

Він нагадав, що влітку після перших заяв загарбників щодо можливих псевдореферендумів на тимчасово захоплених територіях ВР уже зверталася до парламентів світу та міжнародних організацій зі зверненням щодо неможливості визнання їх “результатів”.

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки «л/днр» та колаборанти на тимчасово захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили псевдореферендуми «про приєднання до рф» та призначили їх на 23-27 вересня.

Водночас результати соціологічного дослідження свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум-шоу, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-