Часткова мобілізація в росії: як зміниться ситуація на фронті, що вона означає для України

Часткова мобілізація в росії: як зміниться ситуація на фронті, що вона означає для України

Укрінформ
22 вересня, 12:00 - брифінг на тему: «Часткова мобілізація в росії: як зміниться ситуація на фронті, що вона означає для України».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Федір Веніславський - представник Президента України у Верховній Раді України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/%D1%83%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

путін хоче показати хоч якісь здобутки для своїх громадян - Веніславський

путін оголосив часткову мобілізацію і вдався до ядерного шантажу, щоб якось мінімізувати негативи і показати хоч якісь здобутки своїм громадянам.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив представник Президента України у Верховній Раді України Федір Веніславський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рішення президента країни-агресора про часткову мобілізацію для нас не було несподіванкою. Про вимушеність такого кроку я говорив ще в червні. У мене не було сумніву, що після успішних контрнаступальних дій ЗСУ росія змушена буде оголосити мобілізацію або повну, або часткову. Іншого варіанту в них просто немає. Тому що за весь цей час, що вони ведуть терористичну війну проти України, вони й так вичерпали всі можливі ресурси прихованої мобілізації», - сказав Веніславський.

На його думку, всі матеріально зацікавлені або ідеологічно зазомбовані, кого у росії можна було якимось чином залучити до війни проти України, вже залучені.

За даними Головного управління розвідки ЗСУ російська федерація почала з літа відчувати дуже гостро брак в особовому складі та у поповненні втрат.

«Після успішного контрнаступу ЗСУ на Харківщині путін зрозумів, я думаю, всю катастрофічність наслідків, які чекають рф. І для того, щоб якимось чином мінімізувати негативи і показати якісь здобутки в очах своїх громадян, він оголосив цю часткову мобілізацію, черговий раз вдався до ядерного шантажу і анонсував, що буде проведена анексія тимчасово окупованих території України. Але жодні ці заяви путіна в сучасному цивілізованому світі ніхто всерйоз не сприймає», - наголосив представник Президента України у Верховній Раді.

Він висловив переконання, що мобілізація дасть ті наслідки, які ми вже спостерігаємо в містах росії — ще несміливий, але протестний рух. Адже одна справа сидіти на дивані й обговорювати дії військових десь далеко, а інша справа - коли повістка прийшла твоєму чоловікові, брату, сину йти на війну.

Веніславський підкреслив, що через оголошення мобілізації у росії весь світ зрозумів, що не можна вести перемовини з путіним, бо вони не працюють.

«Гадаю, що синергія зусиль наших західних партнерів - це буде подальша підтримка України. Також буде посилення санкційного тиску на рф. Про це вже заявили багато західних лідерів», - додав Веніславський.

Як повідомляв Укрінформ, президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію.

Псевдореферендуми на ТОТ ніким у цивілізованому світі визнані не будуть — Веніславський

Будь-які псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях ніким в цивілізованому світі визнані не будуть і жодних юридичних наслідків для міжнародної спільноти не матимуть.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив представник Президента України у Верховній Раді Федір Веніславський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Заяви путіна про мобілізацію в рф і проведення референдумів на наших тимчасово окупованих територіях пролунали під час засідання Верховної Ради. Тут же була створена ситуативна робоча група, було підготовлено заяву ВР до парламентів і лідерів країн світу з вимогою відреагувати на спроби анексії. Як так звані референдуми 2014-го року, так само будь-які нинішні псевдореферендуми ніким в цивілізованому світі визнані не будуть і жодних юридичних наслідків для міжнародної спільноти не матимуть», - сказав Веніславський.

Як юрист і фахівець у галузі конституційного права, він запевнив, що з юридиночї точки зору немає жодного аргументу, який би дозволив говорити навіть близько про легітимність таких дій рф.

«Немає ані суб’єкта, який має право реалізувати свої права на самовизначення, на якісь дії щодо приєднання до іншої держави. Немає ані юридичних підстав для реалізації такого права. Ані внутрішніх російських підстав для цього не існує, тому що з точки зору російського законодавства такі суб’єкти як частина населення Запорізької чи Херсонської області не можуть мати права на якесь самовизначення», - зауважив представник Президента України у ВР.

Він підкреслив, що це виключно хвороблива уява тих, хто пише сценарії в російській федерації.

«Для нас це немає жодного значення, і ніхто в цивілізованому світі не визнає, що ці частини української території будуть якимось чином входити до складу іншої держави. Україна буде здійснювати всі заходи для повної деокупації всього півдня України, Автономної республіки Крим, Луганської та Донецької областей. Ця чисто пропагандистська ситуація з референдумами розрахована на внутрішню російську аудиторію. Окрім якихось власних уявлень у росії про якісь здобутки, більше ні для кого жодних наслідків це не матиме», - наголосив Веніславський.

Як повідомляв Укрінформ, путін оголосив часткову мобілізацію у рф і вдався до ядерного шантажу, щоб якось мінімізувати негативи і показати якісь здобутки в очах своїх громадян.

Веніславський: 300 тисяч мобілізованих - велика цифра навіть для багатомільйонної росії

300 тисяч мобілізованих - значна цифра навіть для багатомільйонної росії, але ця кількість не створює небезпек для України.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив представник Президента України у Верховній Раді Федір Веніславський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що часткова мобілізація у росії пов’язана насамперед з успіхами ЗСУ. Їхнє головне розвідувальне управління, на превеликий жаль, має достатньо своїх агентів в Україні, і в рф розуміють подальші кроки наших Збройних сил. Щоб не допустити успішних дій ЗСУ, вони намагаються щось протиставити. Але об’єктивно ця часткова мобілізація не приведе одразу до якогось ефекту, бо й для самої процедури мобілізації треба достатньо тривалий час», - сказав Веніславський.

Він зазначив, що для збройних сил потрібно кілька тижнів, щоб мобілізованих розподілити по військових частинах, провести навчання, бойове злагодження.

«Якщо, звісно, вони не планують їх використати як гарматне м’ясо, кинувши у бій без навчання. Але і перший, і другий варіант для України небезпеки за собою не тягне. Заплановані 300 тисяч мобілізованих - це велика цифра навіть для багатомільйонної росії. І це є дуже болючим фактором, який змушує росіян подумати про своє майбутнє. Я не бачу ніяких небезпек для України від жодних цифр, що б зараз не робила росія, але зупинити дію Збройних сил України вони вже не зможуть», - вважає представник Президента України у парламенті.

Він нагадав, що на відміну від російських загарбників, і Президент, і Верховна рада України 24 лютого зранку визнали, що йде повномасштабна війна, і оголосили повну мобілізацію в Україні, яка призвела до мобілізації біля 700 тисяч військовослужбовців до ЗСУ.

«Цієї кількості на сьогоднішній день достатньо, щоб адекватно реагувати на будь-які загрози, в тому числі і з урахуванням збільшення кількості збройних сил рф на території України», - зазначив Веніславський.

На його думку, наразі немає якихось ризиків, щоб очікувати негативного розвитку ситуації на українсько-російському фронті, а відтак немає необхідності якихось дзеркальних симетричних дій з боку України.

Як повідомляв Укрінформ, путін оголосив часткову мобілізацію і вдався до ядерного шантажу, щоб якось мінімізувати негативи і показати якісь здобутки в очах своїх громадян.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-