Які українські документи можна обміняти та відновити у Варшаві

Які українські документи можна обміняти та відновити у Варшаві

Укрінформ
22 вересня,11:00 - брифінг на тему: «Які українські документи можна обміняти та відновити у Варшаві».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Наталя Науменко - голова ДМС; Микола Рудик - начальник Головного сервісного центру МВС.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/%D1%83%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На звільнених територіях Харківщини відновила роботу Державна міграційна служба

У деокупованих громадах Харківської області відновлюється робота Державної міграційної служби.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомила голова Державної міграційної служби Наталя Науменко.

За її словами, у деяких звільнених регіонах підрозділи ДМС запрацювали повністю. Попри складнощі, роблять усе, аби громадяни вчасно отримали закордонний паспорт або ID-картку.

"Ми повністю запустили роботу тих підрозділів, які знаходилися на лінії з деокупованими територіями. Зміївський та Чугуївський підрозділи вже працюють у повному обсязі, туди повернулися наші працівники, підключено канал зв’язку. Ми вже почали оформляти перші документи нашим громадянам, які були втрачені або пошкоджені», - сказала вона.

Також відновлено роботу Первомайського підрозділу ДМС.

«Це нелегко – розпочинати роботу у таких регіонах. Але ми розуміємо, наскільки важливо нашим громадянам мати ці документи. Тому що це перший крок до отримання всіх соціальних послуг, які довгий час вони не отримували. Це пенсійне та соціальне забезпечення, можливість працевлаштування, доступ до шкіл та садочків тощо", - зазначила Науменко.

Деякі звільнені території все ще відрізані від електромережі. Та вони не залишаться без послуг міграційної служби, запевнила голова ДМС.

"Ми плануємо запускати наші послуги і в Балаклії та Шевченковому. Ми вже були там. Наразі основна проблема, яка там є, – відсутність світла, а воно нам необхідно для роботи обладнання та комунікацій. Ми забезпечили наш підрозділ у Харківській області мобільним автобусом, підтримуємо контакт з військовою адміністрацією. За виникнення потреби наш мобільний бус буде виїздити до Балаклії та Шевченкового і надавати необхідні послуги громадянам", - сказала Науменко.

Як повідомлялося, 16 вересня перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін поінформував про відновлення надання адмінпослуг для тих людей, які втратили під час захоплення рф цих населених пунктів свої документи.

Державна міграційна служба України відкриває нові підрозділи у трьох містах Польщі

Державна міграційна служба розширює мережу своїх підрозділів у Польщі, аби допомогти українським переселенцям відновити документи. Окрім відділу у Варшаві, з'являться ще три - у Вроцлаві, Гданську та Кракові.

Про це розповіла голова Державної міграційної служби Наталя Науменко під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Вона розповіла, що предстваництво ДМС розпочало свою роботу у Варшаві з 29 червня. Попит величезний, за документами люди приїздять навіть з інших країн Євросоюзу.

"У перші дні війни, коли люди виїздили за кордон та вивозили дітей, вони стикнулися з проблемою, що для оформлення певних послуг в країнах ЄС необхідно мати діючі документи. І в цьому випадку були прийняті безпрецедентні рішення Уряду, МВС та ДМС зі 29 червня цього року ми розпочали нашу роботу у Варшаві. Польша – це перший регіон, де є представництво міграційної служби через ДП «Документ» і де ми працювали спочатку на мобільних бусах. І тепер ми вже працюємо в стаціонарних центрах", - розповіла Науменко.

За її словами, лише за два місяці було оформлено більше ніж 25 тисяч документів. Тому, через великий попит, представництва міграційної служби створять ще у трьох містах Польщі.

"Попит шалений – тільки за два місяці ми оформили понад 25 тисяч документів. Ми розуміємо, що записатися в електронну чергу неможливо, бо запис іде на два-три місяці вперед. Адже до Варшави їдуть українці з інших країн ЄС, щоб відновити документи. На сьогодні ми розгортаємо наші потужності у Вроцлаві, Гданську та Кракові", - повідомила вона.

Також Науменко додала, що за погодженням МЗС буде розширено представництво служби на території Туреччини, Німеччини, Чехії та Словаччини.

Раніше повідомлялося, що Державна міграційна служба упродовж серпня оформила громадянам України майже 340 тисяч закордонних паспортів.

Українці в Польщі можуть обміняти свої водійські посвідчення за день - МВС

Українці, які перебувають у Варшаві, можуть звернутися до підрозділів Державної міграційної служби України за обміном водійського посвідчення і отримати таку послугу впродовж дня.

Про це заявив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Він підкреслив, що йдеться саме про обмін посвідчення, а не його відновлення.

"Будь-який громадянин України може звернутися фізично, перебуваючи у Варшаві, до підрозділів Державної міграційної служби. Подає документи для можливості обміну посвідчення водія. Обміняти його можна, якщо змінилися анкетні дані, закінчився термін дії, якщо воно пошкоджено тощо. Фізично приймаються документи до розгляду саме у Варшаві. Надсилаються каналом електронної пошти саме до Києва. Тут ми перевіряємо можливість обміну посвідчення та підтверджуємо. Далі робота за нашими колегами у Варшаві. У день звернення наш водій отримає новеньке посвідчення водія. Наголошую – це відбувається протягом дня", - сказав начальник центру.

Він зазначив, що час роботи відповідних установ відповідає часу роботи територіальних сервісних центрів МВС у Києві. Працюють територіальні сервісні центри з вівторка по п’ятницю з 9.00 до 18.00. В суботу працюють з 9.00 до 16.45.

Для обміну необхідно мати наступні документи: паспорт або ID-картка, ідентифікаційний код, старе посвідчення водія. Медичну довідку на час війни скасовано.

Рудик додав, що Головний сервісний центр МВС розширюватиме кордони разом із ДМС, додаватимуться і нові послуги, зокрема, відновлення втраченого посвідчення.

"Ми бачимо попит серед наших громадян у Варшаві, він динамічно зростає. Ми розширюватимемо нашу діяльність в інших країнах та містах разом із Державною міграційною службою. Механізм співпраці налагоджений, він простий та прозорий. Інформація, яку надають громадяни, каналами захищеного зв’язку потрапляє до України для прийняття відповідного рішення", - розповів він.

Як повідомлялося, Державна міграційна служба відкриває нові представництва ще у трьох містах Польщі - окрім Варшави, підрозділи створять у Вроцлаві, Кракові та Гданську.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-