Про роботу Тимчасової слідчої комісії: хто відповідатиме за нецільове використання гумдопомоги?

Про роботу Тимчасової слідчої комісії: хто відповідатиме за нецільове використання гумдопомоги?

Укрінформ
21 вересня, 15:00 - пресконференція на тему: "За нецільове використання гуманітарної допомоги доведеться відповідати".

Учасники: Сергій Козир - голова Тимчасової слідчої комісії, депутатська фракція політичної партії «Слуга народу»; Сергій Вельможний - заступник голови Тимчасової слідчої комісії, депутатська група «Довіра»; Руслан Горбенко - депутатська фракція політичної партії «Слуга народу»; Галина Третьякова - депутатська фракція політичної партії «Слуга народу».

Коротко. Пресконференція, присвячена створенню міжфракційної  ТСК Верховної ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави. 

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: maryna.polishchuk000@gmail.com, 380990673579 (Марина Нестерова).

Акредитація триватиме до 14:30 21 вересня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/%D1%83%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Депутати ініціюють аудит державних санаторіїв, готелів і дач, щоб розмістити у них переселенців

Народні депутати ініціюють проведення аудиту державних санаторіїв, готелів і дач, щоб у подальшому розмістити у цих будівлях переселенців.

Про це повідомили під час пресконференції в Укрінформі народні депутати від партії “Слуга народу” Сергій Козир, Руслан Горбенко і Галина Третьякова, а також народний депутат від партії “Довіра” Сергій Вельможний, які є членами нещодавно створеної Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідувань нецільового використання гумдопомоги.

“Зараз внутрішньо переміщені особи використовують гуртожитки закладів освіти, рекреації, а в цей же час простоюють державні санаторії, оздоровниці, туристичні центри, готелі... За даними Фонду державного майна за 2010 рік, 28 млн кв м державної нерухомості або простоює або використовувалася не за прозорими схемами. Це той пласт житла, яке можна надати переселенцям”, - сказав Горбенко.

Заступник голови Тимчасової слідчої комісії  Сергій Вельможний зазначив, що розслідування націлене на виявлення незаконного обігу гуманітарної допомоги в Україні та притягнення до відповідальності таких осіб. Одним із пріоритетних напрямків діяльності правоохоронних органів  - запобігання, виявлення, розслідування злочинів, пов’язаних з розкраданням гуманітарної та іншої допомоги. Також, треба згадати  профспілкові організації, які мають на балансах багато цільових приміщень, що не використовуються за призначенням, тому ми, як законотворці та депутати, маємо розібратися в цьому, та допомогти мільйонам переселенців знайти місце проживання.

"Як внутрішньо переміщена особа з 2014 року та людина, яка постійно зустрічається з ВПО «у полях», розумію найгострішу проблему, потребуючу першочергового вирішення – це забезпечення житлом.  Саме тому нам потрібно дослідити всі факти неефективного використання державного майна, де люди могли б знаходити прихисток", - додав Голова Тимчасової слідчої комісії  Сергій Козир.

Водночас Третьякова поінформувала, що ТСК з питань розслідувань нецільового використання гумдопомоги має намір звернутися до Міністерства економічного розвитку з тим, щоб ініціювати інвентеризацію державної житлової нерухомості, аби знайти придатне для переселенців житло.

“ТСК має завдання на законодавчому рівні забезпечити переселенців житлом. Зараз ми дивимося, де треба шукати. Потрібно провести аудит”, - зазначила Третьякова.

Як повідомляв Укрінформ, ВР на пленарному засіданні 20 вересня прийняла постанову "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави".

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-