Оперативна безпекова та гуманітарна ситуації в Луганськй області

Оперативна безпекова та гуманітарна ситуації в Луганськй області

Укрінформ
20 вересня, 14:00 -  брифінг на тему: «Оперативна безпекова та гуманітарна ситуації в Луганськй області».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Гайдай - голова Луганської обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

Гайдай: Після деокупації ми почнемо забезпечувати місцевих жителів усім необхідним

На Луганщині організовується робота деокупаційних штабів, які готові надавати всі необхідні послуги одразу після звільнення захоплених територій.

Про це повідомив начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 20 вересня.

“Ми вже готуємо до роботи деокупаційні штаби. Спілкувалися з Укрпоштою і готові, тільки-но військові дадуть дозвіл входити в те чи інше селище, одразу заїжджати мобільними групами і надавати всі послуги, яких люди будуть потребувати. Всі гроші будуть виплачені. Більш того, ми плануємо швидко налагодити роботу центрів надання адміністративних послуг. Я вже спілкуюся з послами різних країн, щоб нам допомогли з обладнанням для мобільних комплексів. Тому як тільки буде деокупована територія, життя там не зупиниться ні на день - ми одразу почнемо забезпечувати жителів усім необхідним”, - зазначив Гайдай.

Наразі ж, за його словами, гуманітарна ситуація в Луганській області вкрай важка. За місяці активних бойових дій, які велися на території області, знищено майже всю інфраструктуру.

“росіяни за кілька місяців щільних обстрілів знищили все: системи водопостачання, газопостачання, каналізації, електропостачання... Відновити це швидко не вдасться, ці мережі обслуговували сотні тисяч людей. До прикладу, в Білогорівці знищена інфраструктура Попаснянського водоканалу, до сфери обслуговування якого входили майже мільйон абонентів”, - повідомив очільник Луганської ОВА.

Так само складно і з постачанням ліків та лікарських засобів.

“Щодо ліків. Їх не вистачає, більше того, у нас є інформація, що з наших лікарень, куди ми поставили сучасне обладнання за програмою Президента, окупанти це обладнання забирали і вивозили в невідомому напрямку. Можливо, в напрямку Луганська. Тому дуже важко сказати, що наразі відбувається з ліками і наданням медичної допомоги. Є побоювання, що коли почнеться деокупація, ми побачимо дуже важку картину”, - підкреслив Гайдай.

Як повідомлялося, розбиті після обстрілів міста Луганщини опалювальний сезон не переживуть, навіть вцілілі будинки доведеться після зими розібрати. За прогнозами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, більшість містян намагатимуться виїхати в сільську місцевість і зимувати в залишених будинках, бо вижити в містах буде майже нереально.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-