Проєкт

Проєкт "Вихователь безпеки"

Укрінформ
20 вересня, 15:00 -  брифінг на тему: «Проєкт "Вихователь безпеки"».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Ярослав Шанько - заступник начальника Управління ювенальної превенціі Національної поліції.

Актальна тема: 

Проєкт "Вихователь безпеки", який дозволить громадампобудувати середовищедля дітей вільне від булінгу, наркоик і насильства.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

У навчальних закладах п’яти областей розпочали роботу "вихователі безпеки"

У навчальних закладах п’яти областей запрацювали "вихователі безпеки", які допомагають освітянам побудувати для дітей середовище, вільне від булінгу, наркотиків і насильства.

Про це повідомив під час брифінгу на тему: Проєкт "Вихователь безпеки" у Медіцентрі Україна — Укрінформ заступник начальника Управління ювенальної превенції Національної поліції Ярослав Шанько.

“До організації проєкту долучилися 16 громад у п’яти областях. Уже підготовлено 17 спеціалістів, які пройшли 4-тижневе навчання у Національній академії внутрішніх справ, і працюють у 49 закладах освіти”, - сказав він.

За словами Шанька, фахівці з безпеки знаходяться у закладах середньої освіти і “наглядають” приблизно за 1,5 тис. учнів. Вони зобов’язані попереджувати насильство серед школярів, вживання наркотиків тощо.

Передбачається, що “вихователі безпеки” стануть комунікаторами між органами місцевого самоврядування, навчальними закладами і територіальними підрозділами Нацполіції.

Також посадовець розповів, що 19 вересня розпочався новий набір фахівців з безпеки в освітньому середовищі. До кінця цього місяця бажаючі стати “вихователями безпеки” можуть подати документи до Національної академії внутрішніх справ, яка здійснює нетривалу підготовку таких фахівців.

Як повідомлялося, пілотний проєкт “Вихователь безпеки” стартував в Україні з 11 листопада 2021 року. У Міністерстві внутрішніх справ планували його впроваджувати спочатку у 15 навчальних закладах України.

Основна мета проєкту – створення безпечного освітнього середовища для дітей, удосконалення партнерства та комунікації поліції, рятувальників, закладів освіти, громади, батьківського та учнівського врядування.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-