Загальна ситуація в Миколаєві

Загальна ситуація в Миколаєві

Укрінформ
20 вересня, 13:00 -  брифінг на тему: «Загальна ситуація в Миколаєві».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Сенкевич - міський голова Миколаєва (онлайн).

Ключові теми:

  • загальна ситуація в місті;
  • підготовка до опалювального сезону;
  • стан критичної інфраструктури;
  • навчання у місті.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

У Миколаєві практично кожен другий житловий будинок не має вікон через постійні обстріли - мер

У Миколаєві практично кожен другий житловий будинок не має вікон через постійні обстріли – комунальники забивають їх фанерою та OSB-плитами.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 20 вересня.

«Із 3,3 тисячі житлових будинків, які є у місті Миколаєві, у 1,5 тисячі сьогодні немає вікон у результаті обстрілів. Наразі наші бригади працюють над тим, щоб забити їх фанерою та OSB-плитами, бо скління наразі нераціональне. Адже обстріли тривають і це може бути даремним витрачанням коштів», - сказав мер.

За його словами, наразі проблема ускладнюється ще й тим, що половина мешканців покинула місто і не живе у своїх домівках. Тому потрапити всередину квартири комунальники не можуть, отож доводиться застосовувати спеціальні підйомники або залучати верхолазів, щоб забити вікна ззовні.

«Я зрозумів, що ми самі не справляємося з таким обсягом роботи і можемо не встигнути до зими, тому я звернувся до Асоціації міст України по допомогу. Але наразі відгукнулося лише два міста – Одеса й Івано-Франківськ. Їхні бригади прибули до Миколаєва і допомагають місцевим комунальникам. Сподіваємося, що з їх допомогою ми встигнемо забити всі вікна до 1 листопада, але при умові, що їх кількість знову не збільшиться у результаті подальших обстрілів», - наголосив Сєнкевич.

Як повідомлялося, лише внаслідок нічних обстрілів 19 вересня пошкоджень зазнали 40 будинків приватного сектору та дві багатоповерхівки. У них пошкоджена покрівля і загалом вибито 126 вікон.

Електромережі Миколаєва витримають посилене навантаження взимку, бо половина жителів виїхала – мер

У Миколаєві електромережі мають витримати посилене навантаження на них цієї зими, бо в місті наполовину зменшилася кількість мешканців.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 20 вересня.

«Звичайно, навантаження на електромережі Миколаєва цієї зими значно збільшиться. Але, за нашими підрахунками, вони мають це витримати, адже кількість споживачів знизиться приблизно удвічі. Сьогодні більше половини мешканців покинули місто, тому навантаження на загальну мережу не має бути аж таким великим», - сказав Сєнкевич.

Він також зауважив, що аварійні бригаді в будь-якому разі готові реагувати на можливі виклики взимку, так як вони це роблять зараз, після постійних обстрілів.

«Ми закуповуємо кабельну продукцію і готові будемо її використовувати при потребі», - наголосив мер.

Як повідомлялося, у Миколаєві практично кожен другий житловий будинок залишився без вікон через постійні російські обстріли.

Кількість гумдопомоги Миколаєву зменшилася удесятеро - мер

Кількість гуманітарних вантажів для Миколаєва за останні три місяці зменшилася удесятеро.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 20 вересня.

«Кількість гуманітарних вантажів, які надходили на адресу Миколаївської міської ради, за останні три місяці знизилася приблизно у десять разів. Проте у нас працює кілька гуманітарних програм, є можливість придбати продукти через торгівельні мережі, тому голод місцевим мешканцям точно не загрожує», - сказав Сєнкевич.

Зокрема, він назвав програму ООН, завдяки якій мешканці міста за спеціальними картками можуть раз на декілька днів отримувати хліб, консерви, також почали роздавати рис тощо.

«Сьогодні я найбільше хвилююся не за пенсіонерів, бо вони отримують пенсію і можуть придбати собі їжу. Гірша ситуація у тих людей, які ще не досягли пенсійного віку, але втратили роботу через війну. Їх офіційно не звільнили, а вивели поза штат і вони залишилися без засобів для існування. Тому зараз ми будемо працювати над цією проблемою зі службою зайнятості та програмою ООН, щоб надавати виплати під цю конкретну категорію людей», - зауважив мер.

Він також наголосив, у Миколаєві є низка громадських організацій, які самостійно працюють з гуманітарною допомогою і роздають її нужденним.

Як повідомлялося, у Миколаєві від початку повномасштабної війни кількість мешканців зменшилася наполовину.

Дорога між Миколаєвом та Одесою забита фурами з зерном, яке везуть у напрямку портів «Великої Одеси» - мер

Дорога між Миколаєвом й Одесою забита фурами з зерном та іншою сільгосппродукцією, яку везуть в напрямку портів «Великої Одеси».

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні дорога між Миколаєвом й Одесою і вдень, і вночі забита фурами з зерном та іншою сільгосппродукцією. Наразі миколаївські порти заблоковані, росіяни їх обстрілюють, тому продукція вивозиться фурами в напрямку портів «Великої Одеси», які сьогодні задіяні в так званій «зерновій угоді», - зазначив Сєнкевич..

На його думку, таким чином аграрний бізнес знаходить можливості працювати і реалізовувати свою продукцію навіть у тяжкі воєнні часи.

Як повідомлялося, 22 липня Україна, Туреччина, росія та ООН підписали у Стамбулі Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Зернова угода розрахована на 120 днів, але Туреччина, підтримувана ООН, налаштована на її продовження.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-