Фейки про НАТО в окупованому Криму

Фейки про НАТО в окупованому Криму

Укрінформ
19  вересня, 12:00 - пресконференція на тему: «Фейки про НАТО в окупованому Криму».

Організатор: Кримськотатарський ресурсний центр. 

Учасники: Ескендер Барієв – голова Правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу; Сергій Пархоменко – менеджер Кримськотатарського ресурсного центру (Zoom); Вінета Кляйне – директор Центру інформації та документації НАТО (Zoom).

Модератор: Тетяна Подворняк – менеджерка з комунікацій Кримськотатарського ресурсного центру.

Коротко. Кримськотатарський ресурсний центр раніше розпочав нову рубрику «НАТО у ЗМІ окупованого Криму», яка має на меті відстеження фейків в тимчасово окупованому Криму про цінності, цілі і поточну діяльність НАТО та спростування цієї інформації.

Спікери розкажуть про тенденції поширення фейкової інформації в тимчасово окупованому Криму про НАТО за серпень 2022 року та представлять відповідну інфографіку.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: ctrc@ctrcenter.org

Акредитація триватиме до 11:30 19 вересня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/c/UkrinformTV  

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Названі основні фейки, які підконтрольні кремлю кримські ЗМІ поширюють про НАТО

Кримськотатарський ресурсний центр назвав основні фейки, які підконтрольні кремлю кримські ЗМІ поширювали в серпні про НАТО.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

«У кримських ЗМІ велика частина пропаганди стосується НАТО. рф впродовж років залякувала населення півострова, ототожнюючи альянс із фашизмом. Починаючи з 2014 року російська влада почала відкрито називати НАТО ворогом і звинувачувати його в загрозах. З того моменту рф активно поширює путінську пропаганду, що НАТО виходить на кордони рф, тощо», - зазначив Барієв.

За його словами, впродовж серпня у кримських ЗМІ поширювали фейки щодо НАТО.

Так, рф намагалася переконати кримчан, що «рф воює не з Україною, а з американцями та НАТО». Другий, що російські військові знищили 45 тонн боєприпасів НАТО в Миколаївській області.

«Правда полягає в тому, що НАТО не має збройних сил та боєприпасів, країни-члени альянсу можуть робити внесок під егідою НАТО шляхом надання власних збройних сил та військової техніки. НАТО не проводить жодних операцій в Україні», - зазначив Барієв.

Наступний фейк, який поширювали підконтрольні кремлю кримські ЗМІ, що США нібито планують легалізувати українські провокації в Криму.

«Крим – це Україна, і у 2014 році росія його окупувала. США не є стороною конфлікту і не беруть участі в російсько-українській війні», - зазначив Барієв.

За його словами, кримські ЗМІ продовжували пропагувати думку, що країни-члени НАТО допомагають Україні і беруть пряму участь у загрозі проти рф.

Ще один фейк підконтрольних росії кримських ЗМІ, що генсек НАТО вів таємну підготовку для нанесення Україною удару по Криму.

«Оскільки Україна не є членом НАТО, то не може отримувати від генсека жодних вказівок», - акцентував Барієв.

Також ЗМІ поширювали думку, що якщо НАТО вторгнеться в Крим, росія «нанесе удар у відповідь аж до Лондона».

«Правда полягає в тому, що НАТО – це оборонний альянс і будь-який напад заперечує філософію його існування», - прокоментував Барієв.

Як повідомляв Укрінформ, у представництві Президента України в АРК зазначили, що в Криму зростає спротив окупантам.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-