Оперативна та гуманітарна ситуація в селищі Давидів Брід на Херсонщині, де проходить лінія зіткнення

Оперативна та гуманітарна ситуація в селищі Давидів Брід на Херсонщині, де проходить лінія зіткнення

Укрінформ
15 вересня, 14:30 - брифінг на тему: «Оперативна та гуманітарна ситуація в селищі Давидів Брід на Херсонщині, де проходить лінія зіткнення.»

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Дмитро Сивченко - голова Бериславської районної ради (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У деокуповані села Бериславського району Херсонщини, незважаючи на обстріли, люди повертаються – голова райради

Близько 15% території громади Бериславського району деокуповані, населення, незважаючи на періодичні обстріли з боку військових рф, повертається, люди готуються до зими.

Про це на брифінгу у Медіа Центрі Україна — Укрінформ під час онлайн-включення заявив голова Бериславської районної ради Дмитро Сивченко, передає Укрінформ.

«Наш великий Бериславський район у більшій частині досі знаходиться під окупацією… ЗСУ звільнили частину нашої громади – Нововоронцовщина, Кочубеївська громада, Високопільська і частина Великоолександрівської громади…», - зазначив він.

За словами голови райради, якщо у відсотках, то деокуповано близько 15% громади.

На даний час у ці деокуповані села вже повертаються мешканці, починають ремонтувати свої пошкоджені будинки, незважаючи на те, що є періодичні обстріли з боку агресора.

«Але наші люди незламні, вони будують, готуються до зими…», - каже Сивченко. Допомагають будматеріалами міжнародні благодійні організації.

Він підкреслив, що руйнування на всіх деокупованих територіях значні, ворог б’є по цивільних об’єктах. Для прикладу, на Нововоронцовщині, де проживало 6,5 тисячі жителів, залишалося близько 400 мешканців. Люди покидали громаду через масовані обстріли, тут зруйновані повністю дві школи, лікарня, дуже багато будинків згоріло та пошкоджено. Проте, за словами голови райради, за останній тиждень мешканці цієї громади почали повертатися додому.

Що стосується населених пунктів, які наразі ще загарбані військовими рф, то там проблеми з газом, світло, зв’язком.

«Але саме місто Берислав і всі інші окуповані села – там проблема з хлібом, тому що відсутній газ, відсутнє світло, періодично світло дають, але в більшій частині воно відсутнє. Газ відсутній уже три місяці, зв'язок відсутній з початку війни (широкомасштабного вторгнення – ред.). Гривня ще переважає і можна за неї купити товари, які завозяться тільки з Херсона… Лікарня працює, бо частина лікарів виїхала, а частина ще залишилася, то вони надають…послуги», - каже Сивченко.

Він розповів, що офіційних "зелених коридорів" ворог не дає.

Промовець розповів, що загарбники прийшли у Великоолександрівську лікарню - зламали всі двері, сейфи, де зазвичай зберігаються наркотичні засоби (але препаратів там не було). Загалом на загарбаних територіях вони грабують будинки, виганяють людей з дому, відбирають у людей автомобілі.

За даними Сивченка, у районі до широкомасштабного вторгнення проживала 101 тисяча людей.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог продовжує обстрілювати села Бериславського району – є поранені мирні мешканці.

Влада Херсонської області закликає населення звільнених від російських загарбників сіл евакуюватися, оскільки деокуповані території відразу зазнають ворожих обстрілів. В ОВА ситуацію у деокупованих населених пунктах Херсонщини оцінюють як надважку. Так, у Князівці пошкоджено або зруйновано 100% будинків, у Високопіллі – 80%.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-