Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі

Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі

Укрінформ
14 вересня, 13:30 -  брифінг на тему: «Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Наталя Гуменюк - начальник об'єднаного координаційного пресцентра сил оборони півдня України (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Окупанти згорнули підготовку до «референдуму» на Херсонщині – Гуменюк

Наступ ЗСУ на сході дуже мотивує українських захисників на Херсонщині. Натомість російські окупанти не бачать можливості повернутись додому живими іншим шляхом, як здатись в полон. Крім того, питання «референдуму» на Херсонщині згорнуто.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону Єдині новини повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Те, що на сході такий потужний прорив Збройних сил України - це надзвичайно підняло моральний дух наших підрозділів і змотивувало додатково (на півдні України – ред.). І абсолютно протилежна пропорційність морального духу ворога. Тому що вони дійсно не бачать перспектив своєї участі подальше в цій спецоперації, вони не бачать можливості для себе повернутися додому живими іншим шляхом, як тільки скласти зброю і здатись в полон», - наголосила Гуменюк.

Відповідаючи на питання чи відмовились окупанти від ідеї проведення псевдореферендумів в Херсонській області, вона відзначила, що наразі робота окупантів та колаборантів в цьому питання згорнута.

«Кардіограма» їхнього пульсу і потуг до цього референдуму досить така, незрозуміла навіть - пацієнт живий чи мертвий. Тому що вони то повністю закривають цю тему, то відкривають її на догоду своєму керівництву кремлівському. Ми наразі відстежуємо, що їх робота по цьому напрямку згорнута, складена в коробки і евакуюється на лівий берег», - заявила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Гуменюк повідомила, що з територій, які звільняють від загарбників Збройні сили України, колаборанти виїжджають з сім’ями та награбованим ще раніше, ніж відходять російські війська.

У Чорному морі росія тримає чотири надводних та один підводний човен із 36 «калібрами» - Сили оборони півдня України

російська федерація намагається створити враження посилення загрози та тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі чотири надводних та один підводний носій крилатих ракет «калібр».

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Наразі ситуація досить стабільна, хоча окупанти намагаються створити враження посилення загрози, оскільки підтягнули збільшену кількість ракетоносіїв – це чотири надводних і один підводний ракетоносій. Сумарна кількість калібрів в такому випадку складає 36 одиниць, які можуть бути застосовані, в тому числі і по критичній інфраструктурі України, як це було вже продемонстровано ворогом», - повідомила Гуменюк.

Вона закликала громадян свідомо ставитись до попереджень про повітряну небезпеку і перебувати в укриттях.

Гуменюк також повідомила, що російські кораблі бояться наближатись до українського узбережжя, оскільки не мають проти українських ракет протиповітряної парасольки, яка була знищена на острові Зміїний.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. На острів був доставлений прапор України.

За даними Forbes, росіяни втратили на Зміїному і в навколишніх водах техніки та озброєння майже на 1 млрд дол. Найбільшою втратою загарбницької армії став флагман чорноморського флоту - ракетний крейсер "москва" вартістю 750 млн доларів, що брав участь у захопленні острова.

14 липня ворог завдав авіаудару по Зміїному, щоб знищити залишки своєї техніки.

ЗСУ володіє повною інформацією про перекидання рф техніки та озброєння на південному фронті – Гуменюк

Керівництво Збройних сил України володіє повною інформацією про перекидання ворогом озброєння і техніки на південному фронті.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання щодо перекидання ворогом техніки та озброєння в Криму.

«Нам відомо, ми відстежуємо і контролюємо ті шляхи, які вони можуть використовувати для остаточного застосування цієї самої техніки на південному фронті. І вони свідомі того, що вогневий контроль наш якраз перекриває всі материкові шляхи, які вони можуть гіпотетично використати. Навіть якщо вони спробують розбити ці колони на маленькі групи, ми також готові до цього, і вони теж в цьому обізнані», - зазначила Гуменюк.

Коментуючи інформацію про наміри російських загарбників відступити з Мелітополя до Криму, речниця зазначила: «Ми бачимо і розуміємо намагання окупантів вшитися до Криму, там скомпонуватися. Ну, що ж, нам так буде легше. Згуртування військової техніки – це більш потужна мішень».

Відповідаючи на питання чи завадять партизани будівництву окупантами бетонних захисних споруд на Херсонщині та чи не варто покарати підприємства-постачальники бетонних конструкцій, Гуменюк розповіла, що рух спротиву знаходиться з нами у злагоджених діях, тому ми свідомі того, що роблять вони, а вони знають, що робимо ми. "Потужності будь-якого підприємства (з виробництва залізобетонних конструкцій – ред.) – це багатство нашої держави, ми не нищимо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога. Тому для того, щоб ворог не міг використовувати ці конструкції, ми маємо певний план, який буде реалізований найближчим часом. Але руйнувати те, що належить Україні, ми не будемо», - підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні масово пишуть рапорти про відставку призначені російськими загарбниками співробітники «поліції».

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-