Презентація ювілейної відзнаки «80 років УПА»: реформування нагородної системи  України

Презентація ювілейної відзнаки «80 років УПА»: реформування нагородної системи України

Укрінформ
9 вересня, 12:00 - пресконференція щодо заснування ювілейної відзнаки «80 років УПА» та реформування нагородної системи України.

Організатор: ВТО «Орден».

Спікери: Олександр Сопов - заслужений працівник промисловості, автор 14 державних нагород України; Олексій Руденко - заслужений художник, автор 5-и державних нагород України.

.

Коротко. Спікер розповість про деталі виготовлення відзнак, ескіз та опис до них, а також про право придбання нагород, які нададуть Героям УПА, їх рідним, національно свідомим українцям та представникам українських діаспор.  Крім того, організатор проінформує про необхідність реформування нагородної системи України.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:30 9 вересня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/c/UkrinformTV  

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували ювілейну відзнаку «80 років УПА»

У Києві відбулася презентація ювілейної пам'ятної відзнаки «80 років УПА».

Презентував її автор 14 державних нагород України заслужений працівник промисловості Олександр Сопов на пресконференції в Укрінформі.

"Це не нагорода тільки для тих, хто воював... Це нагорода для всіх справжніх патріотів, які впевнені, що українська національна ідея повинна залишитися саме національною", - наголосив Сопов.

Він зазначив, що на прикладі героїв, яких заслужено відзначає держава, інші люди повинні захотіти зробити теж щось корисне для країни.

До комплекту пам'ятної нагороди входять сама відзнака, футляр, посвідчення.

Як зазначає організатор, до ВТО “Орден” у березні 2022 року звернулась ГО "Районна управа верховинського району братства” з проханням створити ювілейну медаль до 80-річчя УПА в рамках соціально- відповідального проєкту волонтерів та військових "Дорогами війни... Від Карачуна до Говерли", який реалізовується в зоні АТО/ООС.

Олександр Сопов додає, що 8 вересня 2022 року за підтримки Верховинського РТЦК та СП були нагороджені ювілейною медаллю до 80-річчя УПА учасники визвольних змагань - Морощук Василь та Морощук Параска. У заході брали участь керівники, депутати та представники громадськості Верховинського району. Ініціатор створення медалі та проведення заходу — військовий волонтер Марина Квітка, братчик ГО "Районна управа Верховинського району Братства вояків УПА".

Також до 80-річчя УПА та Дня захисників  і захисниць України в селищі  Верховина проходить реконструкція Алеї Героїв України з дублюванням меморіального комплексу на горі Карачун.

Під час другої частини пресконференції спікери розповіли про беззаперечні досягнення та недоліки нагородної справи. 

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-