Оперативна та безпекова ситуація в Одеській області

Оперативна та безпекова ситуація в Одеській області

Укрінформ
31 серпня, 12:30 -   брифінг на тему: “Оперативна та безпекова ситуація в Одеській області”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Братчук Сергій - голова Громадської ради при Одеській ОДА, речник голови обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Безпекова ситуація на Одещині відносно спокійна – речник ОВА

Безпекова ситуація в Одеській області відносно спокійна, хоча через загрозу ракетних ударів лунають сигнали повітряної тривоги.

Про це заявив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Ситуація в оперативній зоні Одеського регіону наразі відносно спокійна, хоча щоденно лунають сигнали повітряної тривоги через загрозу ракетних ударів з боку Чорного моря. Буквально вчора, 30 серпня, підрозділ ППО знищив ще один ворожий безпілотник, який намагався здійснити розвідку. Ймовірно, для трьох російських кораблів – ракетоносіїв, що чергують у морі, маючи на борту до 20 ракет типу «Калібр». Втім, сподіваємось, що оксамитовий сезон на півдні України перетвориться для загарбників у «бавовняний», - зазначив Братчук.

За його словами, на Одещині також посилили охорону ділянки державного кордону на напрямку Придністров’я. Тож коли жителі регіону чують уночі звуки пострілів без сигналів повітряної тривоги, це свідчення того, що йдуть бойові тренування українських військових.

Стосовно ймовірності ворожої морської десантної операції, речник ОВА висловив переконання, що російські війська не мають необхідної для цього підтримки з суходолу.

«Що стосується можливих дій окупаційного корпусу в Придністров’ї, тримаємо ситуацію під контролем, але військової активності поки не відзначаємо», - додав він.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 31 серпня ліквідували близько 47 тисяч 900 російських військових.

Темпи імпорту зерна через одеські та дунайські порти зростають – речник ОВА

Темпи імпорту українського зерна через одеські та дунайські порти невпинно зростають, аграрії вивезли протягом серпня понад півтора мільйона тонн збіжжя і успішно закладають основи врожаю 2023 року.

Про це заявив 5 липня речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу на тему: «Оперативна та безпекова ситуація в області» в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Попри напружену воєнну ситуацію на півдні України, темпи імпорту українського зерна через одеські та дунайські порти у серпні невпинно зростали - аграрії вивезли протягом серпня півтора мільйона тонн. А зараз у розпалі збирання врожаю пізніх сільськогосподарських культур – соняшника, гречки, проса. І водночас успішно триває сівба озимих в області. Зокрема, озиму пшеницю буде засіяно на угіддях загальною площею 540 тисяч гектарів», - зазначив Братчук.

Тому є підстави вважати, зауважив речник ОВА, що «в наступному році Україна теж матиме вдосталь хліба і для внутрішнього споживання, і для імпорту зарубіжним замовникам».

За його словами, станом на 31 серпня аграрії Одещини вже отримали 70 заявок з різних країн на постачання збіжжя нового врожаю.

«Можемо сказати: на аграрному фронті справи йдуть нормально», - сказав речник ОВА,

Як повідомлялося, відновлений у серпні імпорт зерна через порти Одещини послабив гостроту продовольчої кризи в багатьох країнах Африки та Азії. Станом на 31 серпня «зерновим коридором» вийшли з морських портів 62 судна з українською агропродукцією.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-