Готовність шкіл до нового навчального року

Готовність шкіл до нового навчального року

Укрінформ
30 серпня, 13:00 - брифінг на тему: “Готовність шкіл до нового навчального року”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Нєбитов - начальник ГУ НП в Київській області.

Актуальні теми:

- Готовність шкіл до нового навчального року,

- результати роботи проєкту «Поліцейський - учасник освітнього процесу»,

- злочини, вчинені проти дітей та дітьми.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Київщині система відеоспостереження є лише в 129 навчальних закладах, тривожні кнопки - в 463

Зі 1127 навчальних закладів Київської області системою відеоспостереження обладнані лише 129, тривожні кнопки є в 463, фізична охорона - в 187 закладах.

Про це під час брифінгу в Укрінформі заявив начальник ГУ НП в Київській області Андрій Нєбитов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вже дослідили 1127 наших навчальних закладів, які безпосередньо знаходяться на території Київської області. Система відеоспостереження встановлена лише в 129 закладах, рамки відповідні - лише в двох, кнопки тривожні - в 463, фізична охорона присутня в 187 навчальних закладах», - сказав Нєбитов.

Він зазначив, що за результатами цих обстежень місцеві органи влади і департамент освіти і науки КМДА надали інформацію, що 88 закладів освіти будуть працювати очно, 98 - дистанційно, онлайн. 399 закладів будуть працювати за змішаною формою, тобто діти будуть позмінно зацматися то в школі, то дистанційно. 22 заклади профтехосвіти і 6 вищів будуть теж працювати за змішаною формою.

«Щодо роботи наших ювенальних поліцейських по забезпеченню безпеки, обов’язково з 1 по 9 вересня ми проведемо відповідні заняття щодо безпеки дітей: це правила дорожнього руху та спілкування з незнайомцями. Спільно з державною службою з надзвичайних ситуацій проведемо безпекові уроки: мінно-вибухова справа, поводження на воді, з вогнем, під час обстрілів. Також з 1 по 9 вересня забезпечимо реалізацію програми «Приведи дитину до школи». Перш за все, це стосується дітей, які постраждали внаслідок військових дій, приїхали з регіонів, де відбуваються бойові дії, це ті батьки і родини, які опинилися в скрутному положенні. Обов’язково поліцейські їм допоможуть», - наголосив Нєбитов.

За його словами, для вжиття безпекових заходів заклади, які будуть працювати офлайн або за змішаною формою, будуть під контролем поліції та груп реагування патрульної поліції. У разі обстрілів першочергово вони будуть їхати до навчальних закладів з метою надати медичну допомогу у разі необхідності, або забезпечити заходи евакуації і надати будь яку необхідну допомогу.

«На жаль є діти, які через конфліктні ситуації з батьками покидають свою родину чи губляться. Для поліції Київської області це надзвичайна ситуація. Під час надходження таких повідомлень особовий склад всього підрозділу піднімається по тривозі, якщо впродовж трьох годин дитина не знайдена - піднімаються додаткові сили Головного управління, залучаємо волонтерів, ДФТГ, інших зацікавлених осіб. І тому уходили з дому 332 дитини, але на щастя всі вони знайдені і повернуті батькам. Звичайно з батьками проведена відповідна робота», - додав керівник поліції Київщини.

Він зауважив, що вжитими заходами вдалося майже на 30 відсотків зменшити кількість злочинів, які вчиняються дітьми, і на 40 відсотків зменшити кількість тих злочинів, які вчиняються безпосередньо стосовно дітей.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-