Відеоконтент як важливий інструмент поширення інформації про Крим

Відеоконтент як важливий інструмент поширення інформації про Крим

Укрінформ
29  серпня, 11:30 - пресконференція на тему: «Відеоконтент як важливий інструмент поширення інформації про Крим»

Організатори: Кримськотатарський Ресурсний Центр

Учасники: Ескендер Барієв - Голова Правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу; Тарас Тополя – лідер гурту «Антитіла»;  Денис Савчук - учасник конкурсу «Мій Крим».

Модератор: Тетяна Подворняк – менеджерка з комунікацій Кримськотатарського ресурсного центру.

Коротко. У межах заходу представники Кримськотатарського ресурсного центру  розкажуть про створення інформаційного ролику про Крим із залученням відомих українців та кримських татар, а також про конкурс аматорського відео «Мій Крим», в якому змогли взяти участь усі бажаючі.

Тарас Тополя, який взяв участь у зйомках ролику КРЦ, розкаже, чому важливо інформувати українське суспільство про події в Криму та підтримувати цю тему у порядку денному всієї країни та всього світу.

Крім цього, під час пресконференції відбудеться оголошення результатів конкурсу аматорського відео «Мій Крим» та вручення призів. Учасник конкурсу  розкаже про те, чому  вирішив взяти участь в ініціативі КРЦ та поділиться своїми особистими переживаннями про долю українського півострова.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: ctrc@ctrcenter.org

Акредитація триватиме до 11:00 29 серпня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/c/UkrinformTV  

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

КРЦ презентував ролик про Крим за участю відомих українців

Кримськотатарський ресурсний центр презентував ролик про Крим за участю відомих українців.

Про роботу розповів голова правління КРЦ Ескендер Барієв на пресконференції в Укрінформі.

«Ви побачили професійний фільм … за участю відомих українців кримськотатарського походження, українців етнічних», - сказав Барієв, подякувавши учасникам.

Як він наголосив, важливо надавати інформацію суспільству, зокрема співвітчизникам на окупованих територіях, саме через відомих людей. У зйомках узяли участь співачка Джамала, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, соліст гурту "Антитіла" Тарас Тополя, актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв та журналістка Севгіль Мусаєва.

Голова правління КРЦ зазначив, що ролик будуть поширювати за межами України, адже важливо розповідати про Крим міжнародній спільноті, підтримка якої - фінансова, військова, і моральна - необхідна, щоб перемогти ворога. Водночас, за його словами, важливо, щоб Україну підтримували не лише політики країн, що є суб’єктами Кримської платформи, а й громадяни цих країн. "Бо політики орієнтуються на те, яка думка в їхньому суспільстві, у їхніх виборців", - заявив Барієв.

Він також зауважив, що українське суспільство – і воїни ЗСУ, і ті, хто працюють у тилу, - кажуть: те, що у «Криму розпочалося – в Криму і завершиться».

У цьому зв'язку лідер «Антитіл» Тарас Тополя підкреслив, що лише повернувши Крим у лоно України за допомогою політичних і військових інструментів, можна буде сказати, що "ми досягли цілей і відновили справедливість у цій війні".

Як повідомляв Укрінформ, Кримськотатарський ресурсний центр підготував ролик про Крим із залученням відомих українців та кримських татар. Організатори прагнули завдяки кліпу привернути більшу увагу жителів України до ситуації на окупованому півострові. У ролику відомі люди України розповіли про п’ять важливих дат, пов’язаних із Кримом і Україною.

Ми продовжимо підтримувати наш батальйон і розвивати благодійний фонд - лідер гурту «Антитіла»

Учасники гурту «Антитіла», що наразі вже не виходять на передову як парамедики, продовжать підтримувати свій батальйон і допомагатимуть дітям загиблих бійців через благодійний фонд.

Як передає Укрінформ, про це лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя повідомив на пресконференції на тему «Відеоконтент як важливий інструмент поширення інформації про Крим» у пресцентрі Укрінформу.

«Зараз єдине, що змінилося, що Головнокомандувач Валерій Федорович Залужний відкомандирував нас безпосередньо із зони бойових дій, де ми перебували на Харківщині, починаючи з 15 квітня. Наразі гурт «Антитіла» - це я, Сергій Вусик і Дмитро Жолудь, більше не виходитимемо на «нуль», на передову як парамедики батальйону, будемо дислокуватися у Києві», - розповів Тополя.

За його словами, гурт продовжить підтримувати свій батальйон, розвиватиме далі благодійний фонд «Антитіла». Він підкреслив, що у благодійного фонду є такий напрямок як військова підтримка підрозділу, де учасники гурту служать, так і підтримка певних технологічних розробок, таких необхідних для того, щоб завдати якомога більших втрат ворогу. Ще один напрямок, який лідер гурту вважає для себе найважливішим – це підтримка дітей загиблих побратимів.

Він закликав заходити на сайт фонду і підтримувати донатами цих дітей. «Перше вересня на носі… Мами залишилися без чоловіків, їм важко. І це буде ще одна наша така … місія, яку ми будемо продовжувати робити роками», - сказав Тополя.

Він також підкреслив, що рішення про відкомандирування - це є рішення до окремого розпорядження. За його словами, якщо завтра вирішать, що гурт «Антитіла» повинен повернутися на передову – учасники гурту це зроблять. І будуть продовжувати робити те, що робили з першого дня широкомасштабного вторгнення російських окупантів. Зокрема, це і волонтерство, і інформаційна робота. Як зазначив лідер гурту «Антитіла», весь цей час вони продюсували, виготовляли і ширили ролики, звернення, що ставали вірусними, давали інтерв’ю, зокрема, закордонним ЗМІ, щоб донести українську інформацію, українську правду про війну.

Як повідомляв Укрінформ, Кримськотатарський ресурсний центр презентував ролик про Крим за участю відомих українців, серед яких і лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

15 лютого стало відомо, що гурт «Антитіла» прийняв рішення приєднатись до територіальної оборони.

Ми повинні більше чути кримських татар - лідер гурту «Антитіла»

Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя підтримує ідею створення кримськотатарської територіальної автономії і закликає більше чути і розуміти кримських татар.

Як передає Укрінформ, про це Тополя заявив на пресконференції на тему «Відеоконтент як важливий інструмент поширення інформації про Крим» в пресцентрі Укрінформу.

«Важливо розуміти, що держава Україна на рівні вищого політичного керівництва і законодавчого органу повинна продовжувати і навіть посилювати роботу по усталенню певних законодавчих норм щодо внутрішньої політики, спрямованої до кримських татар. Ми повинні почати більше чути кримських татар, ми повинні почати їх розуміти, відчувати», - каже Тополя.

За його словами, він підтримував і підтримуватиме ідею, що в Україні має бути кримськотатарська територіальна автономія.

Тополя впевнений, що спільно «ми зможемо посилити нашу державу» і досягнути спільної мети – перемоги. На думку лідера гурту «Антитіла», Україна як повноцінний суб’єкт світової політики усталиться і затвердиться лише в Криму, коли поверне Крим.

Як повідомляв Укрінформ, Кримськотатарський ресурсний центр презентував ролик про Крим за участю відомих українців, серед яких і лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

Робоча група напрацьовує правову рамку державного устрою на території Криму після деокупації, заявила представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Визначені переможці конкурс аматорського відео «Мій Крим»

На конкурс аматорського відео «Мій Крим» надійшло 14 робіт, наразі вже визначені його переможці.

Про це на пресконференції на тему «Відеоконтент як важливий інструмент поширення інформації про Крим» в пресцентрі Укрінформу повідомила менеджерка з комунікацій Кримськотатарського ресурсного центру (КРЦ) Тетяна Подворняк, передає Укрінформ.

«Ми отримали чотирнадцять роликів. Серед основних критеріїв - щоб це було авторське відео... Щоб воно тривало від 2 до 3 хвилин і, оскільки ми наголосили, що це саме конкурс аматорського відео, ми вирішили, що його буде оцінювати сам народ», - каже Подворняк.

Саме тому не було професійного журі, не було оцінювання за професійними критеріями, підкреслили організатори. Визначали переможців «вподобайками» українці.

Як підкреслила менеджерка КРЦ, цим конкурсом вони хотіли нагадати ще раз про Крим, та показати українцям, що кожен може долучитися до боротьби за його визволення.

Хтось зробив фільм, більш спрямований на природу, хтось – на відпочинок, а хтось створив фільми на базі кримськотатарських казок або на базі тієї патріотичної інформації, яку вони отримали, розповів голова правління КРЦ Ескендер Барієв.

Як зазначив на пресконференції один з учасників конкурсу, 14-річний Денис Савчук з Тернопільщини, він відвідав півострів, коли був зовсім малим, і досі пам’ятає емоції, які тоді пережив. Підліток створив своє відео, щоб розповісти про природу Криму і нагадати, що Крим – це Україна. На переконання Дениса Савчука, кожен українець має боротися за територіальну цілісність України, хоча б висловлюючи власну думку у соцмережах.

Як оголосив Барієв, робота Дениса Савчука посіла третє місце на конкурсі. За інформацією організаторів, друге місце посіла робота Аліни Омельянюк, а перше - відео Ганни Савенко.

Як повідомлялося, Кримськотатарський ресурсний центр оголосив конкурс аматорського відео «Мій Крим». Для участі у ньому потрібно було зняти відео, в якому через призму власних переживань автора, образів, емоцій передати атмосферу, дух, традиції, культуру, особливості Криму та його значення для автора й українського суспільства. Пізніше стало відомо, що Кримськотатарський ресурсний центр анулював результати конкурсу аматорського відео «Мій Крим» через накрутку лайків під окремими роботами та продовжив голосування ще на 10 днів на іншій платформі. Повідомлялося, що організатори конкурсу змінили платформу, і на цьому ресурсі «уже неможливо вдатися до будь-яких хитрощів».

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-