Злочини рф проти культурної спадщини України

Злочини рф проти культурної спадщини України

Укрінформ
26 серпня, 14:30 -  брифінг на тему: «Злочини рф проти культурної спадщини України».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер:  Катерина Чуєва - заступниця міністра культури та інформаційної політики.

Ключові теми:

Злочини рф проти культурної спадщини України.

Міжнародна співпраця у сфері охорони культурної спадщини.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

МКІП верифікувало вже 493 епізоди руйнувань об'єктів культурної спадщини

Міністерство культури та інформаційної політики верифікувало вже 493 епізоди руйнувань об'єктів культурної спадщини і культурних інституцій.

Про це повідомила заступниця міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Станом на сьогодні верифіковано і може бути опубліковано для загального досвіду - 492, а станом на зараз вже 493 епізоди руйнувань об'єктів культурної спадщини і культурних інституцій", - сказала Чуєва.

Вона зазначила, що руйнування зафіксовані на території 14 областей. Найбільше в Донецькій, Харківській, Луганській, Київській, Чернігівській областях. Одиничні руйнування у Вінницькій, Львівській, Житомирській області та у місті Києві.

За її словами, найбільше від дій загарбників постраждали релігійні споруди - 166 з них або знищені, або пошкоджені, а 53 з них перебувають на обліку як пам'ятки історії, архітектури та містобудування.

Також Чуєва зауважила, що 17 культурних об'єктів на Донеччині, Київщині, Сумщині та Чернігівщині повністю знищені, а стан 24 об'єктів невідомий.

"Щодо ступеня ураження... 99 об'єктів зазнали важкого ступеня ураження, це означає, що їхня реставрація займе дуже тривалий час, вочевидь, це будуть дуже серйозні реставраційні проєкти, оскільки будівлі майже повністю зруйновані.168 об'єктів середнього ступеня ураження, це означає, що консервація першочергова має відбутися, але далі вони мають високий шанс на повноцінне збереження. І 184 об'єкти легкого ураження", - додала заступниця міністра.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики спільно з “Vodafone Україна» запустили проєкт зі збору коштів на відбудову культурних пам’яток, пошкоджених під час війни.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-