День державного прапора: героїчні історії встановлення та порятунку державного стяга

День державного прапора: героїчні історії встановлення та порятунку державного стяга

Укрінформ
23 серпня, 12:30 - брифінг на тему: “День державного прапора: героїчні історії встановлення та порятунку державного стяга”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Сергій Позняк - військовослужбовець Північного об’єднання НГУ, учасник операції зі встановлення Державого прапора України на найвищій точці м.Святогірська (Донецька обл.), за яке точилися запеклі бої; Сергій Павлюк - головний режисер Херсонського обласного театру, один з организаторів масових мітингів у Херсоні у березні 2022.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Боєць Нацгвардії щодо встановлення українського прапора в Святогірську: Бойовий дух потребує певного символізму

Військовослужбовець Північного об’єднання Національної гвардії України Сергій Позняк розповів про операцію зі встановлення прапора України на найвищій точці частково захопленого Святогірська.

Про це Позняк розповів під час брифінгу на тему: “День державного прапора: героїчні історії встановлення та порятунку державного стяга” в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Бойовий дух потребує певного символізму. А що може бути кращим для військового патріота, ніж здійняти прапор над всесвітньо відомою статуєю революціонера. Цьому передувало також те, що ми взяли майже повністю всю лівобережну територію Святогірська під вогневий контроль... Ще одним фактором було те, що там вже три дні успішно розвивався наш контрнаступ. Крім того, це було 1 серпня, напередодні свята так званих повітряно-десантних військ нашого ворога. Тому ми вирішили ще додатково висловити їм свою зневагу", - сказав Позняк.

Він зазначив, що встановлення цього прапора показало, що Святогірськ це Україна, а нацгвардійці - "круті вояки". "Особисто для мене цей прапор став доленосною віхою. Я зрозумів, що перемога точно за нами", - додав військовослужбовець.

Як повідомляв Укрінформ, бійці Національної гвардії підняли український прапор на найвищій точці частково захопленого Святогірська Донецької області.

23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-