Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі

Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі

Укрінформ
22 серпня, 13:30 - брифінг на тему: “Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Наталя Гуменюк - начальник об'єднаного координаційного пресцентра сил оборони півдня України (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На День Незалежності слід бути пильними й у тилу - речниця Сил оборони півдня

Військовослужбовці закликають громадян у День Незалежності бути особливо пильними і не нехтувати сигналами повітряної тривоги, зокрема й у глибокому тилу.

Про це сказала начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Ми усвідомлюємо, що можуть бути тяжіння до таких сакральних дат у ворога. І спровоковані саме цим можуть бути ракетні атаки, активізація на фронті певних груп і формувань. Ми готові до цього і просимо мирне населення це врахувати, оскільки є загроза і тиловим районам, які зазвичай не зазнають атак», - сказала вона.

Речниця застерегла, що ракети "Калібр" здатні вражати всю територію України, зокрема й регіони у глибокому тилу. "І тому нехтувати сигналами повітряної тривоги не можна нікому", - наголосила Гуменюк.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що наступного тижня, коли Україна відзначатиме День Незалежності, росія може вдатися до особливої жорстокості.

ЗСУ контролюють усі транспортні артерії ворога, зокрема й Антонівський міст - Сили оборони півдня

Усі транспортні артерії ворога перебувають під вогневим контролем ЗСУ, які періодично нагадують загарбникам про свою присутність.

Таку відповідь на запитання щодо вибухів на Антонівському мосту дала начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Ми продовжуємо тримати вогневий контроль над транспортними артеріями, зокрема на окупованій території, оскільки усвідомлюємо, що саме через них ворог намагатиметься підтягувати певні резерви, і Антонівський міст як один з транспортних напрямків також. Вони (загарбники - ред.) намагаються реанімувати його, але треба усвідомити, що така складна конструкція не може бути "залатана" просто відерцем бетону, а потребує суттєвого ремонтування і технологічних процесів. Саме тому ми тримаємо під контролем це і періодично нагадуємо про свою дистанційну присутність», - заявила Гуменюк.

Вона також повідомила, що вчора були завдані чергові удари по Каховському мосту. "Звісно, це складна гідротехнічна споруда, тому робота нашої артилерії там досить філігранна, обережна, спрямована саме на руйнування планів ворога використати цей об’єкт. Ми коригуємо їхні у тому числі й так звані ремонтні роботи. Тобто, це удари і по ремонтній техніці, яку вони туди підтягують, і по плитах, якими намагаються латати ті дірки", - заявила речниця.

Як повідомлялося, депутат Херсонської облради Сергій Хлань раніше заявив, що Збройні сили України знову завдають ударів по Антонівському мосту. Інформація про вибухи у тому районі й що Антонівський міст у диму надходить також від містян.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-