Збір урожаю 2022

Збір урожаю 2022

Укрінформ
22 серпня, 13:00 - брифінг на тему: «Збір урожаю 2022».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Денис Марчук - заступник голови Всеукраїнської агарної ради.

Актуальні теми:

 - збір урожаю 2022,

 - робота «зернового коридору»,

 - підтримка аграріїв на окупованих територіях.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Україна у серпні експортує до 4 млн тонн - ВАР

Експорт зернових з України за підсумками серпня 2022 року становитиме до 4 млн тонн. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської агарної ради (ВАР) Денис Марчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Враховуючи можливості, які є у нас сьогодні є ще за трьома логістичними напрямками: залізницею, автоперевезеннями та річковими портами, можемо констатувати, що у серпні місяці ми матимемо до 4 млн тонн зернових по експорту", - сказав він.

За словами Марчука, для забезпечення повноцінного відновлення Україні потрібно збільшити експорт до 5-6 млн тонн на місяць.

Він зазначив, що для цього в одеські порти мають заходити по 80-100 суден на місяць.

Як повідомляв Укрінформ, Україна у липні 2022 року експортувала 2,66 млн тонн зернових, зернобобових, олійних і продуктів їх переробки, що на 22,7% більше, ніж у попередньому місяці.

Від сівби озимих в Україні відмовляться 30% агропідприємств - експерт

Заступник голови Всеукраїнської агарної ради Денис Марчук прогнозує, що сіяти озимі культури цьогоріч відмовляться 30% українських аграрних підприємств.

Про це він сказав під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Ми побачимо, що десь 30% підприємств відмовляться від посіву озимих культур. Це зумовлено тим, що люди фінансово не витягують свою господарську діяльність", - заявив Марчук.

Він зазначив, що в середньому підприємствам на забезпечення своєї діяльності потрібно не менше 120-140 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, за прогнозами міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського, українські аграрії у 2022 році посіють на 30-60% менше озимих зернових культур.

Для зберігання перехідних залишків зернових Україні потрібно 80 тис. спеціальних рукавів - експерт

Для зберігання перехідних залишків зернових в Україні потрібно 80 тисяч спеціальних рукавів. Про це розповів заступник голови Всеукраїнської агарної ради Денис Марчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"В одному рукаві можна зберігати порядку 200 тонн. Нам потрібно їх близько 80 тисяч для перехідних залишків", - сказав експерт.

Марчук зазначив, що із застосуванням спеціального обладнання зберігати потрібно буде до 15 млн тонн зерна.

За його словами, розподіл рукавів відбуватиметься через Державний аграрний реєстр, запущений у серпні цього року.

Як повідомляв Укрінформ, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України впроваджує стратегію щодо зберігання зернових, відповідно до якої FAO планує забезпечити зберігання 4,07 млн тонн зерна, що становить 25% від загальнонаціональної потреби.

Ціни на продукти в Україні зросли на 20-30% - експерт

Від початку повномасштабного вторгнення ціни на продукти харчування в Україні зросли на 20-30%. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської агарної ради (ВАР) Денис Марчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"За період активних бойових дій ми побачили фактичне зростання цін порядку 20%, а по деяких продуктах - до 30%", - сказав він.

За словами Марчука, до зростання цін на продукти харчування призвели інфляція, руйнування логістичних ланцюгів та підвищення вартості пального.

Експерт зазначив, що цей тренд залишиться і на осінь. Водночас, в осінній період додасться ще один фактор - це ціни на енергоносії.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за підсумками липня споживча інфляція пришвидшилася до 22,2% у річному вимірі.

Ціни на овочі у жовтні можуть зрости на 20-30% - експерт

Заступник голови Всеукраїнської агарної ради (ВАР) Денис Марчук прогнозує, що у жовтні вартість овочів в Україні може зрости на 20-30%. Про це він сказав під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Зараз овочі значно дешевші, ніж були у червні, тому що, наприклад, з'явилась велика кількість огірків та помідорів з відкритого ґрунту. Але у жовтні (ціна - ред.) може зрости на 20-30%, тому що їх будуть закладати у холодильні камери, які працюють на електроенергії. Ці затрати будуть закладатися у ціну кінцевого продукту", - розповів Марчук.

За його словами, восени може зрости також ціна на хліб та хлібобулочні вироби, через те, що завдяки відновленню аграрного експорту в Україні зростатиме вартість зерна на внутрішньому ринку.

Як повідомляв Укрінформ, за словами заступника голови Всеукраїнської агарної ради Дениса Марчука, від початку повномасштабного вторгнення ціни на продукти харчування в Україні зросли на 20-30%.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-