Організація безпечного освітнього процесу: вихователь безпеки та облаштування бомбосховищ

Організація безпечного освітнього процесу: вихователь безпеки та облаштування бомбосховищ

Укрінформ
15 серпня,11:00 - брифінг на тему: “Організація безпечного освітнього процесу: вихователь безпеки та облаштування бомбосховищ”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Катерина Павліченко - заступниця міністра внутрішніх справ.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

До очного процесу навчання готові близько 40% навчальних закладів у безпечних регіонах - МВС

До очного процесу навчання з 1 вересня готові близько 40% навчальних закладів у безпечних регіонах.

​Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказала заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

"Сьогодні вже проведено огляд понад 21 тисячі об'єктів закладів освіти, це 80% від загальної кількості по тих регіонах, які не перебувають під тимчасовою окупацією. Загальна кількість таких закладів більше 26 тисяч, і за результатами таких перевірок можна зробити висновок, що до початку освітнього процесу в очній формі навчання за показниками безпеки готові біля 40% навчальних закладів", - сказала Павліченко.

Вона нагадала, що оцінка об'єктів закладів освіти стосовно можливостей проводити очне навчання проводиться за дорученням прем'єр-міністра України. Органи місцевого самоврядування створюють відповідні комісїі, куди входять представники ДСНС та Нацполіції і які формують рекомендації щодо можливостей початку навчального року в офлайнрежимі у відповідному закладі освіти.

Водночас Павліченко наголосила, що в кожному регіоні, в кожній громаді рішення про очне навчання прийматиметься окремо, враховуючи безпекову ситуацію.

МВС реалізує проєкт створення «класів безпеки» для навчання дітей основам цивільного захисту

Міністерство внутрішніх справ реалізує проєкт створення «класів безпеки» для навчання дітей основам цивільного захисту.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказала заступниця глави МВС Катерина Павліченко.

"МВС разом з ДСНС та МОН запроваджують в закладах освіти так звані класи безпеки. Вони направлені на те, щоб навчити учнів основ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Сьогодні вже створено біля 70 таких класів і 48 цих класів розміщені на базі освітніх закладів", - сказала Павліченко.

Вона нагадала, що за ініціативи МВС також розпочинається проєкт з підготовки вихователів безпеки або спеціалістів безпеки в освітньому середовищі.

"17 кандидатів з різних територіальних громад розпочали своє навчання, воно буде проходити два тижні, після чого ці фахівці у разі успішного завершення навчання будуть направлені до ОТГ і будуть виконувати свої функції", - сказала Павліченко.

Заступниця міністра також поінформувала, що ці фахівці працюватимуть в 49 закладах освіти, де навчається майже 15 тисяч дітей.

До навчання залучаються працівники поліції, ДСНС, фахівці МОН.

Метою цього проєкту, за словами Павліченко, є побудова комунікації між органами місцевого самоврядування, Нацполіції та ДСНС, органами освіти та учнівською і батьківською громадами.

Вона додала, що проєкт пілотний, згодом він має стати частиною більш широкого проєкту "Безпечна країна", який зараз готує Міністерство внутрішніх справ.

Як повідомлялося, пілотний проєкт “Вихователь безпеки” стартував в Україні з 11 листопада 2021 року. Після російського повномасштабного вторгнення у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що проєкт буде продовжуватися, але зазнає значних змін.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-