Як захистити права громадян України під час воєнного стану?

Як захистити права громадян України під час воєнного стану?

Укрінформ
10 серпня, 15:00 - брифінг на тему: «Як захистити права громадян України під час воєнного стану?».

Організатор: Едуард Багіров – правозахисник.

Спікер: Едуард Багіров – правозахисник. 

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:30 10 серпня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Правозахисники закликатимуть уряд впровадити додаткові можливості подачі звернень та скарг громадян

Правозахисники звернуться до уряду з проханням впровадити додаткові засоби подачі звернень та скарг, а також визначити відповідальних за їхній прийом, бо почастішали випадки, коли громадяни, громадські організації, правозахисники не отримують відповіді на звернення від органів влади, місцевого самоврядування..

Про це на брифінгу Укрінформі сказав правозахисник Едуард Багіров.

“Я пропоную використовувати інтернет, електронні адреси. Це можна зробити рішенням уряду, найвищого виконавчого органу влади, щоб була фіксація звернення, і зробити так, щоб звернення громадян не блокувалися при використанні електронних адрес для звернень. Потрібно узаконити різні способи звернення — електронна адреса, месенджери, щоб воно мало таку ж юридичну силу, як паперове звернення”, - сказав Багіров.

Він відзначив, що це важливо, оскільки більшість громадян не мають електронного цифрового підпису, але вони можуть потребувати звернення не тільки до місцевої влади, а й до центральних органів державної влади.

“Тому треба зробити так, щоб громадяни могли звертатися, в тому числі і за допомогою інших комунікаційних шляхів — Viber, WhatsApp”, - сказав правозахисник.

На його думку, також було б доцільним на сайтах органів держвлади позначати відповідальних осіб, які приймають звернення громадян.

"Необхідно провести аудит усіх сайтів органів державної влади, і в тому числі електронних адрес, щоб на сайтах були позначені посадові особи, які відповідають за отримання цих листів, заяв, скарг", - сказав Багіров.

Окрім цього, він запропонував громадським організаціям, правозахисникам зареєструвати петицію на сайті Офісу президента з проханням роз’яснити, яким чином працювати громадському сектору в умовах, коли комунікація з органам державної чи місцевої влади обмежена з тих чи інших причин.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада продовжила термін дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації на 90 діб - до 23 серпня.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-